Dünya

Zelenskiy, Rusya'nın gayrı Avrupa vatanlarını de gaye alabileceği uyarısında bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Bizim topraklarımızda bunu kapatmak şimdi emeksiz olacak yok ise onlar size de gelecekler. Hepimiz Rusya'nın hedefiyiz. Bize iane ederek kendinize iane edin.' dedi.

Zelenskiy, Rusya'nın gayrı Avrupa vatanlarını de gaye alabileceği uyarısında bulundu
15-03-2022 14:46
İngiltere

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, her insanın Rusya'nın gayesi bulunduğunu ve Avrupa'nın öteki bölgelerini de erek alabileceği uyarısı yaptı.

Zelenskiy, videoteyp konuşma yoluyla, İngiltere'nin başkenti Londra'da planlı Ortak Sefer Gücü (JEF) Toplantısı'nda Avrupalı liderlere seslenme etti.

Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline erinç "ahlaki duruş" sergileyen devletlere teşekkürname fail Zelenskiy, ülkesine hâlâ aşkın dayanak noktası verilmesi çağrısında bulundu.

"Bize iane ederek kendinize iane edin"

Zelenskiy, Avrupa demincek durum almazsa, Rusya'nın Avrupa'nın öteki bölgelerini de erek alabileceğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Hala Rusya'nın savaş makinesini durdurabiliriz. Hala şahısların öldürülmesini durdurabiliriz. Birlikte gerçekleştirmek ve demokrasinin yıkımını kapatmak ve demincek bizim topraklarımızda bunu kapatmak hâlâ bedava olacak yok ise onlar size de gelecekler. Hepimiz Rusya'nın hedefiyiz. Bize iane ederek kendinize iane edin."

Ukrayna Başbakanı Zelenskiy’nin peşi sıra mütekellim İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bu anın "çaresiz ortak an" bulunduğunu dile getirerek, liderlerin, Ukrayna'yı müzaheret etmek düşüncesince hâlâ fazlasını yapması icap ettiğinin altını çizdi.

Johnson, "Bize hâlâ fazlasını yapmamız düşüncesince iyice DOĞRU namına düzlük okudunuz ve yapabileceğimizi ve hâlâ fazlasını yapmamız icap ettiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?