Yaşam

Yerli aşının ilk sevkiyatı Ankara'ya

Acil tasarruf onayı maruz ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ortak laboratuvarda dizi üretime geçilen Türkiye'nin evcil aşısı Turkovac'ın ilk sevkiyatı, Ankara'ya yapıldı.

Yerli aşının ilk sevkiyatı Ankara'ya
23-12-2021 16:07

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 36 bin metrekarelik laboratuvarda hararetli düzentileme sürüyor. Koronavirüse gönül rahatlığı Türk bilgi kullanmakta olanları kabilinden geliştirilen Turkovac aşısı, yüzdelik 100 yerel imkanlarla üretildi. Seri üretimine başlanan Turkovac, 24 sene sonraları geliştirilen yerel aşı olma hususi durumunu de taşıyor. Şanlıurfa'daki laboratuvarda hızlı üretime geçtiklerini hatırlatan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşılamada akıbet tam toprak meydan kentteki vatandaşlara Turkovac düşüncesince davet cihazı yaptı.

'BU AŞI, DÜNYADAKİ TÜM TOPLUMLARA ULAŞACAK'

Turkovac düşüncesince zaman ilk sevkiyatın yapılacağını tabir fail Prof. Dr. Kara, "Artık Şanlıurfa'da imal edilen birlikte aşımız vardır. Kalitesi, evren averajı üzerinde bulunan birlikte aşıdır. Bunun düşüncesince özellikle Şanlıurfa iktisap etmek neredeyse her insanın yerel ve ulusal aşımızdan olmalarını istiyorum. Bu aşıyı yaptıranların bire birlikte sürede bize de araştırma görevlisi olmalarını istiyorum. Bu aşıyı olanların serum ve içki örneklerini vermelerini istiyorum. Bize ve dünyaya aşırı faydası olacaktır. Bu aşı, hayattaki tamamı toplumlara ulaşacak birlikte aşıdır" dedi.

KISIRLIK İDDİASINA CEVAP

Aşıyla ait zor yaşanmaması icap ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kara "Aşı ile ait akıllarda sorular olabilir. Akıllarına ne geliyorsa, keyif çalışanlarına sorsunlar. Bugüne denli dünyada geliştirilen tek aşının meskenet anlamında birlikte tesiri olmadı. Turkovac düşüncesince de hakeza birlikte nesne bahis konusu değildir. Vatandaşlarımız şen olsun. Herhangi birlikte korkuya kapılmasın. Gönül rahatlığıyla hepsi bu aşıyı olabilir" diyerek konuştu.

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI

Üretilen Turkovac aşılarının ilk partisi ambalajlanarak hususi taşımalık aracına yüklendi. 150 bin skor aşının yüklendiği araç, çalışanların alkışları eşliğinde Ankara'ya yola çıktı. Aşıların gelecek günlerde Türkiye'deki başka illere de gönderileceği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?