Spor

Vitor Pereira: Pozisyonlar ürettik ama değerlendiremedik 

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, Yunanistan kadrosu  Olympiakos'a 3-0 yenik oldu. Karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Dimitris Pelkas açıklamalarda bulundu. 

Vitor Pereira: Pozisyonlar ürettik ama değerlendiremedik 
01-10-2021 00:18

Pereira, evlerinde oynadıkları maçlarda 3-0 kaybetme almanın emeksiz olmadığını tabir ederek, "Kazanınca da kaybedince de aileyiz. 3-0'lık kaybetme kabul etmek emeksiz değil. Ama ego size maçla ilgili fikrimi anlatıyım. Maça baskın başladık, pozisyonlar ürettik ama bu tür seviyelerde oynuyorsanız günah yaptığınızda golle ödüyorsunuz. İlk hatada gol yedik. Bu gestalt maçın devamında onlara ağız tadı verdi. Organize ortak halde bitmeme edemedik golden sonra, merkezde aşırı kompaktlardı ve değme ferde kaybında aykırı akın yaptılar. Özgüvenimizi kaybettik golden sonra. Basit küf hataları ve ferde kayıpları yaptık. Bir dü davranış ürettik. İkinci nısıf açıklık bulduk, pozisyonlar ürettik ama değerlendiremedik. Onlarda aşırı dobra kontrataklarla geldiler. Pozisyonlar ürettiğimiz anda gelip ikinci golü attılar. Bizde bu andan sonradan dengemizi kaybettik. Duygusal oynadık atmosferine etkisiyle. Maçın en iri tesiri yediğimiz ikinci goldü. Bu golü kemirmek taktiksel dengemizi kaybettirdi. Bu ölçüde hakeza ortak takıma için oynuyorsanız eğer açıklık verirseniz gol atarlar. 3'üncü golü de hakeza buldular. Biz onların hatalarını değerlendirip gol atamadık. Onlar bizim hatalarımızı değerlendirip golleri attılar. Aldığımız emekli ortak sonuç, 3-0 ciddi ortak nüsha ama dakika 3 benek kaybettik. Deplasmanda bunu telafi etmeliyiz. Bugünden itibaren toparlanıp Kasımpaşa müsabakasını düşünmemiz lazım. Çok ehemmiyetli ortak maç. Hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor, hatalarımızdan ibret çıkarıp güçlenmemiz gerekiyor. Pazar haset taraftarımıza 3 benek vermemiz gerekiyor. Taraftara teşekkürname ediyorum. Ben bu takımın istikbaline inanıyorum bu takımın kalitesi var" dedi.

"TAKIM RUHUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Takım ruhunu korumaya çalıştıklarını tabir fail Pereira, "Bu neticede ortak oyun. Bir ahir karşılaşma değişik olacak. Farklı rakip olacak, değişik sorunlar çözeceğiz. Bugün kimi pozisyonlar yakaladık 1-1 yapabilirdik ama karşılaşma süresince hissettiğim şu ki ikinci golden sonradan dengemizi kaybettik. Rakip aşırı kompakt ortak halde günah yapmamızı bekledi. Oyuncular duygularıyla oynadılar, akıllarıyla değil. Böyle takımlara açıklık verirseniz gol atarlar. Mevcut hali görmem gerek. Bugün oynadığımız ekip Avrupa'da kalın oynayan ortak takım. Biz deneme ediniyoruz hatalarımızı tashih etmek istiyoruz. Bu tür turnuvalarda 3 senedir yoktuk. Bu ölçüde yanlışlar yapmış olursanız rakip gol atar. Geliştirmeye çalışacağız taktiksel olgunluğu. Oyunu kesinlikle arama etmemiz icap ettiğini aşırı dobra öğreneceğiz ve pes etmeyeceğiz" niteleyerek konuştu.

"RAKİBİMİZ BİR YILAN GİBİYDİ"

Her maçın değişik bulunduğunu ve ortak tane ortak halde yorumlanmasının olanaksız bulunduğunu tabir fail Pereira, "Bugünkü karşılaşma Başakşehir ve Sivas maçlarından farklıydı. Bugün denedik, fehva yerindeyse rakibimiz ortak uzun hayvan gibiydi. İstediğini bölgeye adar beklediler. Maça ekip ruhunu ortaya koyana denli bekledik evvel hatamızda gelmiş şekilde istediklerini aldılar. Duygusal dengenizi kaybetmemeniz geçişsiz ama tığ onu kaybettik. Taraftarların da yardımıyla toparlandık. Dengeyi kaybederseniz rakipler cezalandırır. Biz de pozisyonlar ürettik ve sorunlar yaratmaya çalıştık ama gelip 2'nci golü buldular. Beklediler ve gelip istediklerini aldılar. 2'nci golden sonradan ekip dengesini kaybetti. Gol atacağımıza inanıyorduk ama taraftarları manzara kırıklığına salmak bizim dengemizi bozdu. Bugün elden 1 karşılaşma kaybettik. Önümüzdeki pik hazırlanmamız gerekiyor, rakip farklı" halinde konuştu.

DİMİTRİS PELKAS: YAKALADIĞIMIZ ŞANSLARI DEĞERLENDİRSEYDİK FARKLI OLABİLİRDİ

Fenerbahçeli topçu Dimitris Pelkas, mücadelenin başlangıcında oyunun kontrolünün kendilerinde bulunduğunu tabir ederek, "Olympiakos bizi geride bekledi. Birinci golü talih kanalıyla buldular. Bizim hatamızdan sonradan aykırı akın yaptılar bence maçın en ehemmiyetli hatırat bence benim yakaladığım direkten dönen küresel sonradan ikinci golü attılar. Futbol hakeza ortak şey. Biz yakaladığımız şansları değerlendirseydik değişik olabilirdi. Yolumuza bitmeme etmemiz gerekiyor ligde piyasa haset oynayacağımız Kasımpaşa maçı var" ifadelerini kullandı.

"SEZONA HAZIR BİR ŞEKİLDE BAŞLADIKTAN SORA BÖYLE BİR SAKATLIK YAŞAMAK KÖTÜ"

Pelkas, sakatlıktan sonradan performansında adilik olması ile ilişik yöneltilen ortak soruya, "Bu aşırı normal, tahminî 1,5 ay yoktum. Sezona amade ortak halde başladıktan sora hakeza ortak yargı berhayat olmak kötü. Nisan, mayıs ayından sonradan evvel kat 90 dakika oynadım, şansımın gelmesini bekleyeceğim. Bizim yapmamız müstelzim bugünü hatırlamamak ve zorlukların içerisinden baş başa çıkmamız gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"BİTİRİCİLİK ANLAMINDA KONSANTRE OLMAMIZ GEREKİYOR"

Mücadelede davranış ürettiklerini düşündüğünü tamlayan Pelkas, "Ama değerlendiremiyoruz bunları da talihsizlik kendisine görüyorum. Bir eski maçta, Hatayspor maçında da aşırı ortak tomar talih üretmiştik. Son anlarda bitiricilik yönünde derişik olmamız gerekiyor. Aile kendisine 1-0 kazanmamız gerekiyorsa 1-0 kazanmamız gerekiyor" halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?