Dünya

Visa ve Mastercard Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

ABD merkezli mali hizmetler firması Visa ve Mastercard, Ukrayna'nın işgali zımnında Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını ve ülkedeki tamamı işlemlerini kapatmak yerine çalışacaklarını duyurdu.

Visa ve Mastercard Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı
06-03-2022 08:24

Rusya'nın Ukrayna'yı engelleme etmesinin arkası sıra Amerika merkezli mali hizmetler firması Visa ve Mastercard'tan, Rusya'ya üzerine kaba tepkime geldi. Visa ve Mastercard kabilinden meydana getirilen açıklamalarda, Ukrayna'ya planlı saldırılar dolayısıyla firmaların Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıkları ve ülkedeki topu topu işlemlerini bloke etmek yerine müşterileri ve ortakları ile beraberce çalışacakları anlatım edildi.

Visa kabilinden meydana getirilen açıklamada, beş altı devir içre Rusya'da maruz Visa kartlarıyla başlatılan topu topu işlemlerin bundan sonra diyar haricinde çalışmayacağı ve Rusya haricinde maruz Visa kartlarının da bundan sonra diyar içre çalışmayacağı kaydedildi. Visa şirketinin CEO'su Alfred Francis Kelly Jr. meydana getirdiği açıklamada, "Rusya'nın hasbi yere Ukrayna'yı engelleme etmesinin ve kanıt olduğumuz benimseme edilemez olayların arkası sıra harekete geçmeye mecburuz" ifadelerini kullandı.

Rusya'da 25 senedir faaliyet yayınlayan Mastercard firması ise, Rusya'daki fariza ağını askıya almaya değişmeyen verdiğini belirterek, Rus bankaları kabilinden maruz kartlarının bundan sonra Mastercard ağları kabilinden desteklenmeyeceğini ve firmanın Rusya haricinde maruz tek kartının da Rus işletmelerinde yahut ATM'lerinde çalışmayacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?