Dünya

Ukrayna'nın Belarus ile kuvvetli yolu bağlantısı sonlandırıldı

Ukrayna'nın, Belarus ile arasındaki sert yolu bağlantısının sonlandırıldığı bildirildi.

Ukrayna'nın Belarus ile kuvvetli yolu bağlantısı sonlandırıldı
20-03-2022 01:47
Kiev

Ukrayna'nın millî kuvvetli yolu firması "Ukrzaliznytsia" Başkanı Aleksandr Kamişin, ortak monitör kanalına icra ettiği açıklamada, bundan sonra Ukrayna ile Belarus ortada kuvvetli yolu bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Belarus'taki meslektaşlarına Rus askeri trenlerini Belarus üstünden Ukrayna'ya yönlendirmemeleri düşüncesince çağrıda olduğunu anımsatan Kamişin, "Bugün Ukrayna ile Belarus ortada kuvvetli yolu bağlantısının olmadığını söyleyebilirim." dedi.

Belarus ile kuvvetli yolu bağlantısının sonlandırılmasıyla alakalı detaylar karşı bilim hasretmek istemediğini dile getiren Kamişin, bundan sonra Rus askeri teçhizatlarının kuvvetli eliyle Belarus üstünden Ukrayna'ya ulaştırılamayacağını kaydetti.

Dün domestik basında, Rus ordusuna ilgilendiren askeri teçhizatların, Belarus'un Gomel bölgesindeki ortak kuvvetli yolu istasyonuna getirildiğine bağlı duyum çıkmıştı.

Ukrayna, Rus ordusunun savaş açmasının peşi sıra 26 Şubat'ta ortak kuvvetli yolu hattını bombayla patlatarak, Rusya ile bulunan kuvvetli yolu bağlantısını bulunmayan etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?