Dünya

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve 2 bankaya siber saldırı

Ukrayna'da, Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin genel ağ siteleri ile Privatbank ve Oschadbank bankaları siber saldırıya uğradı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve 2 bankaya siber saldırı
16-02-2022 07:28

Ukrayna'da Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin genel ağ siteleri ile Privatbank ve Oschadbank bankaları siber saldırıya uğradı. Savunma Bakanlığı kabilinden toplumsal iletişim araçları üstünden meydana getirilen açıklamada, Bakanlığın "muhtemelen" erek alındığı ve genel ağ sitesinin çöktüğü doğrulanarak, sitenin baştan canlı olması düşüncesince çalışmaların bitmeme etmiş bulunduğu tabir edildi.

Siber saldırıda erek tahsil edilen Privatbank ve Oschadbank'ın genel ağ bankacılık servislerinde de dava yaşandığı aktarıldı.

Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi kabilinden meydana getirilen açıklamada, “Privatbank, yatırım sahiplerinin fonlarına müteveccih rastgele ortak gözdağı bulunmadığını güvence ediyor" denildi. Açıklamada ayrıca, saldırının gerisinde Rusya'nın bulunduğu belirtilmedi, fakat vakaya karıştığı öne sürüldü.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?