Spor

Trabzonspor'un 50'nci Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 50'nci Olağan Divan Genel Kurulu'nda meydana getirdiği konuşmada, 'Trabzonspor bökelik mücadelesinin içinde aşırı ağır biçimde toprak alacaktır dedik ve oradayız' dedi.

Trabzonspor'un 50'nci Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı
29-10-2021 17:18
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 50'nci Olağan Divan Genel Kurulu'nda meydana getirdiği konuşmada, "Trabzonspor şampiyona mücadelesinin arasında baş döndürücü ağırbaşlı biçimde toprak alacaktır dedik ve oradayız" dedi.

Trabzonspor'un 50'nci Olağan Divan Genel Kurulu pandemi dolayısıyla derinliğine müddet ertelendikten sonradan yapıldı. Trabzon'da yanında otelde meydana gelen umumi kurula bulunan reis bey Ahmet Ağaoğlu ve dümen oturmuş üyelerinin yanı esna emektar rüesa Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile baş döndürücü sayıda politik katıldı. Genel kurulun açılışı Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşları düşüncesince hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen yanında müzakere yaparak, sonuç çağda tüzükte bitirdikleri değişikliklerin nice pakt çeşidinden dayanıklı alındığını söyledi.

AHMET AĞAOĞLU: OCAK AYINDA GEREKLİ TAKVİYELER YAPILABİLİR

Daha sonradan kürsüye çıkan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün verdiği şampiyona mücadelesine aksan yaparak, "Transferlerimizin tamamına yakını fen ekibimizin talebi doğrultusunda yapıldı. Gitmekte ısrarca bulunan Ekuban da Genoa kulübüyle anlaştı. Bu seneki ekipman bütçemizin açık maliyeti 23 milyon Euro, önce yıllara göre 5-6 milyon Euro'luk yanında çoğalma lakırtı konusu. Vereceğiniz mücadelenin ismi şampiyona mücadelesiyse kurulacak kadronun 25-30 milyon Euro'luk yanında ekip ihdas zorunluluğu var. Kulübümüzün olanakları dahilinde 23 milyon Euro açık aylık denli yanında bütçe ile sınırlandırdık. Ocak ayında mukteza takviyeler yapılabilir mi beli yapılabilir. Hocamızın ve izlem komitesinin sunmuş olacağı dizelge doğrultusunda" diyerek konuştu.

"TÜRKİYE'DE DEĞİL AVRUPA'DA BİLE EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR ALTYAPI TESİSİ KURDUK"

Pandemi şartları arasında en ağırbaşlı yarayı altyapıların gördüğünü ancak kendilerinin en ehemmiyetli yatırımı altyapıya yaptığını tabir fail Ağaoğlu, "Gelişim liglerinin az elan tamamına yaklaşan yanında bölümünde 18-19 ay karşılaşma değil egzersiz fark yapılamadı. Buna karşın baş döndürücü ehemmiyet verdiğimiz altyapıda geçtiğimiz mevsim U19 takımımız Türkiye şampiyonu olur ve bugün de mücadelesini Avrupa Ligi'nde sürdürüyor. Bugün hizmete almış olduğumuz Özkan Sümer Futbol Akademisi'ni birlik teşekküllü yerine Pazar haset vakit 13-15 arası Avrupa'daki en iri kulüplerin bile ehil olamadığı standartlarda hizmete sokmuş olacağız. 112 döşek kapasiteli, restoranı ile fitness salonu ile Türkiye'de aynısı benzeşim sıfır ve Avrupa'da da emeksiz belli belirsiz bulunamayacak yanında tesisi hizmete soktuk. Altyapıya meydana getirilen ihtimam sağlam görülmez ancak 3.5 senedir fariza yapıyorken en iri hizmetimizin bu bulunduğunu düşünüyorum. Federasyon ve UEFA'nın şart yerine sunmuş bulunduğu Kadın Futbol Takımımızı da kurduk. Onlar da Süper ligde uğraş edecek" diyerek konuştu.

"ŞAMPİYONLUK MÜCADELEMİZE YARA VERMEK İÇİN ALGI OPERASYONLARI BAŞLAYACAKTIR"

Şampiyonluk düşüncesince önlerinde derinliğine yanında proses bulunduğunu tamlayan Ahmet Ağaoğlu, "Bugün itibarı ile lideriz ancak geride 28 karşılaşma var, 3 erkek bugün var. Her muharebede bulunduğu denli rastgele mücadelede bulunduğu denli yanında harp cephede, yanında muharebede yaymaca ve algılar üstünde yapılıyor. Şu an ısıdam mücadelenin içerisindeyiz adım adım dargın uğraş kendisini göstermeye başladı. Takımın sahada göstereceği performansın zirvede bitmeme edip, zirvede kalması şampiyona düşüncesince kifayetli olmayabilir. Camia ve lehtar desteğinden mahrum yanında takımın bu başarıyı elde etmesi belkili değildir. Camiamızın ve taraftarımızın desteğine rastgele devir bulunduğu için elan baş döndürücü ihtiyacımız var" dedi.

Ağaoğlu, Trabzonspor yoluna yaşamını kaybedenlere yanında şampiyona borçlarının bulunduğunu vurgulayarak, "Bizim bu ekibi canından elan yanında tomar seven, canına kıyacak denli dost ve canına kıyan taraftarlara yanında şampiyona borcumuz var. Eğer bu ipi göğüsleyeceksek daim bu arada göğüsleyeceğiz. Sportif mücadeleyi fen ekibimiz ve takımımız sahada veriyor onun dışındaki rastgele saldırıya dirlik ayık ve alarmda olmaya ihtiyacımız var. Çok çelimsiz müddet arasında bu çeşit idrak operasyonları ile dirlik karşıya gelebiliriz. Bütün enerjimizi takımımıza ve ayak topu takımımızın mücadelesine ve hocamızı destekleyerek oraya aktarmamız gerekiyor. Olabilecek rastgele muhtelif olumsuzluğa dirlik da cidar örerek bu çeşit sıkıntıların da karşısında bırakmamız gerekiyor. O çağ geldiği devir inşallah daim baş başa adalet ettiğimiz istenilen ve topluluğun senelerdir beklediği ipi göğüslemeyi inşallah hepsi bizlere baht eder" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH MAYIS SONU ÇOK DAHA FARKLI ŞEYLERİ KONUŞACAĞIZ"

Bir takımın 114 benek almasının belkili olmadığının da altını çizen Ağaoğlu, şöyleki konuştu:

"Bizim açımızdan dayanak kelimesi yanında tomar yanında deme tabir etmiyor. Bir karşılaşma geriye düşebiliriz o maçta benek kaybedebiliriz, gol yiyebiliriz ancak rastgele devir söylediğimiz yanında obje var, gol yediğimiz devir maçı kaybetmeyiz, benek kaybettiğimiz devir şampiyonluğu kaybetmeyiz ancak umudumuzu kaybettiğimiz devir rastgele şeyi kaybederiz. Bir takımın 114 benek alması belkili değil. Her maçı kazanması belkili değil ancak o fideist içre taşımış bulunduğu sürece, o mücadeleyi bitmeme ettirdiği sürece, o sonuç basamağı yakalamaması düşüncesince de tek faktör yok. Trabzonspor şampiyona mücadelesinin arasında baş döndürücü ağırbaşlı biçimde toprak alacaktır dedik ve oradayız. Asla ve asla, 'Biz böke olacağız' demiyoruz bu rakiplere saygısızlıktır. Bizim felsefemizde hakeza yanında obje yok. Asla ve katiyen rakiplerinizi ıvır zıvır görüp, hürmetsiz olmayacaksınız. Oynanmadan kazanılan karşılaşma yok. Her karşılaşma ayrımsız ciddiyetle oynayıp yola bitmeme edeceğiz. İhtiyacımız bulunan en iri obje topluluğun kenetlenerek bu mücadeleyi 12'nci, 13'üncü aktör yerine baş başa vermemiz. İnşallah Mayıs'ın sonuç günleri geldiği devir baş döndürücü ayrımlı şeyleri konuşacağımız ortamda esasen baş başa oluruz."

KULÜBÜN BORCU 1 MİLYAR 346 MİLYON TL

Trabzonspor Divan Genel Kurulu'nda Denetleme Kurulu'nun hesaplı durumuyla ait yerine etraflıca yanında izah da yapıldı. Mahmut Ören'in okumuş bulunduğu denetim oturmuş tutanağına göre, kulübün borcunun 31 Ağustos 2021 zamanı itibarı ile çelimsiz vadeli borcunun 403 milyon 882 bin TL, derinliğine vadeli borcunun ise 1 bilyon 283 milyon TL olduğu, çelimsiz vadeli gelirlerin düşmesinin peşi esna kulübün borcunun 1 bilyon 346 milyon 332 bin TL bulunduğu açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?