Dünya

TİKA'dan Arnavutluk'ta öğrenime destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla donatılan Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki İşitme Engelliler Enstitüsünün mesleksel sınıfının açılışı yapıldı.

TİKA'dan Arnavutluk'ta öğrenime destek
16-12-2021 22:29
Albania


Enstitüdeki sem mânialı öğrenciler düşüncesince kuaförlük mesleğine müteveccih lazım donanımın sağlandığı sınıfın açma törenine Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Evis Kuşi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, TİKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Başkan, enstitü yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Bakan Kuşi, burada meydana getirdiği konuşmada, okulun öğrencileri ile dehşet müşterek el birliği zarfında olduklarını söyledi.

Meslek, repertuvar ve gelecekte tamamı yaşıtları kabil serbest olmaları düşüncesince bu okulun çocuklarına sunulan imkanlardan ötürü kalpten teşekkürlerini tabir fail Kuşi, "Eğitim dalında sunulan destek değme şeyden önemlidir." dedi.

Büyükelçi Yörük de katılımcılara Türkiye'den kardeşlerinin selamlarını ileterek, öğrencilerin bu sınıfta kuaförlük ve berberlik mesleğini en dobra halde öğrenmelerini dilek etti.

Öğrencilerin böylece giderek ailelerini geçindirecek müşterek giranbaha bileziğe eş olacaklarını dile getiren Yörük, "Biz değme devir Arnavut kardeşlerimizin yanındaydık, birlikte olmaya bitmeme edeceğiz ve bunu da değme devir içimizden, kalbimizden mevrut müşterek yârenlik ve düşünceyle, o tatlılıkla yapıyoruz." sanarak konuştu.

Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanlığına ilişkin müşterek büyüklenme bulunan İşitme Engelliler Enstitüsünde değişik gözyaşı grubunda onlarca mektepli yetişek görüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?