Yaşam

THY ekibi, Afrika’da devir kremiyle 'hayat kurtarıyor'

Kabin ve kokpitte memur çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, sonuç çalışmalarıyla Senegal’in kırsallarında, güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına devir kremiyle çare oldu.

THY ekibi, Afrika’da devir kremiyle 'hayat kurtarıyor'
17-10-2021 12:43
İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) kabine ve kokpitte işyar çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, Senegal kırsallarında güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına gündüz kremiyle em oldu.

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Senegal seyahatleri esnasında ülkedeki albinoların gölgeden mevrut iane çığlığını işiten "İyilik Dostları" ekibi, Senegal Ulusal Albinizm Derneği ile iletişime geçerek Türkiye çapında ortak iane kampanyası başlattı.

Kampanyaya mevrut desteklerin peşi sıra natürel gündüz kremleri ve hediyeler ile ülkenin başkenti Dakar’a vasıl THY çalışanları, kestirmece 50 albino ve aileleriyle ortak araya geldi. Türkiye’den mevrut yardımlarla iri devlet canlı evlatların heyecanı gözlerine de yansıdı.

"Onları güneşten ortak nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz iane kampanyasını düzenleyen ekipte mevcut THY Kabin Amiri Yusuf Babür Öztürk, "Biz Türk halkı kendisine mazlum coğrafyalarda beklenen, gelişine sevinilen ortak milletiz. Bugün bu mutluluğu albino kardeşlerimizin gözlerinde de gördük. Onları güneşten ortak nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize. İmkânlarımız dâhilinde çalışmaya ve özellikle türkiye peyda etmek az daha dünyanın neresinde olursa olsun gerekseme sahiplerine iane eli uzatmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Güneş kreminin avlu kurtardığına emin gelişmek aşırı çetince zorla öyle"

Kabin Amiri Esra Kılıç ise işleri gereği aşırı ayrımlı coğrafyalara gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gezilerde Afrika’da açlıktan ölen evlatları da gördük, Nepal’de dilenen evlatları da… Ülkemiz sınırlarında soğukla savaş fail evlatları da gördük, Senegal’de gündüz kremiyle yaşama tutunan evlatları da. Bugün kol dostlarımla beraberce Dakar’daki albino çocuklarla buluştuk. Güneş kreminin avlu kurtardığına emin gelişmek aşırı çetince zorla öyle, inşallah annelerine natürel gündüz kremi yapmayı da belletmek istiyoruz, bu bizim hayalimiz."

Kabin Memuru Çağrı Kaya da bu evlatların Afrika’da halihazırda mevcud yokluğun ve çetince şartların ortada albino kendisine dünyaya geldiğini, dünyada onlar denli talihsiz bebek sayısının aşırı az bulunduğunu anlatım ederek, "Bunu rastgele düşündüğümde dakika dobra ki buradayım ve dobra ki onlar düşüncesince ortak şeyler etme çabasına girdim diyorum. Vücuttaki ortak pigmentin eksikliği yaşamda neleri zorlaştırabilir ve ortak gündüz kremi bu zorluğa ne dobra gelebilir, bunu gözle kullanmak anlatması çetince ortak his." dedi.

THY ekibini, Senegal’deki yetimhane inşaatında karşılayan Senegal Ulusal Albinizm Derneği Başkanı Mouhamadou Bamba Diop, üç albino bebek babası ortak albino bulunduğunu anlatım ederek şöyleki bitmeme etti:

"Dünyanın arka kalanı Afrika’daki Albinizmli müşterilerini bilmiyor. Güneş kremi yevmi yaşantımız düşüncesince aşırı ehemmiyetli fakat burada kavuşması ve satın alması ortak o denli çetince ortak ürün. Bunun indinde insanlarımız eğitime, esenlik çözümlerine en basitinden yemeğe bile ulaşmakta külfet çekiyor. Bu coğrafyada albino kendisine doğduğunuzda sizi fantom kendisine görüyorlar. Dünyanın arka kalanını hususi jetlerinin penceresinden aşağıya bakıp Afrika’yı, bizi ayırt etmeye çağırma ediyorum. Bugün buraya mevrut Türk Hava Yolları ailesine ve tamamı yardımseverlere teşekkürname ediyorum."

Konuya bağlı toplumsal iletişim araçları hebasından izah karşılayıcı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Bulutların üstünde günümüzü aydınlatan güneş, Afrika'da avlu karartabiliyor. Arkadaşlarımız ise o hayatlara, albino ufaklıklara ulaşarak onları güneşten koruyor. Dünyanın ortak ucunda evlatların yaşamına dokunan, sevecen elleriyle yaralarına em bulunan dostlarım dobra ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Albino rahatsızlığı

Cilde nitelik sağlayan melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle, Afrika’da parlak ortak vücutla dünyaya mevrut albinolar, özellikle deri kanseri ve rüyet bozuklukları peyda etmek az daha sert aşırı esenlik problemininin tehdidi ile yaşıyorlar.

Ancak albinolar düşüncesince Afrika’da doğmanın kanserden elan iri tehlikeleri de var. Kıtanın genelinde, afsunlu yahut büyülü olduklarına müteveccih mevcud esassız inançlar dolayısıyla rastgele sene sert aşırı albino saldırıya uğruyor. Albinoların yaşamını zılgıt fail bu inanışlar ile ilişik rastgele sene ana kara genelinde ve evren çapında farkındalık kampanyaları düzenleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?