Spor

Süper Lig yayın haklarını, korsan yayınlar vurdu

Süper Lig'de dünkü yayın ihalesini ele geçiren şirket pazartesi haset açıklanacak fakat şu anne derece maruz rakamlar TFF'yi de kulüpleri de gönül tokluğu etmedi. Verilen rakamların düşüt kalmasındaki en şişman aktif fiil ise korsan yayınlar adına öne çıktı.

Süper Lig yayın haklarını, korsan yayınlar vurdu
18-02-2022 17:46
Süper Lig'de gözler toy yayın ihalesine çevrildi. Hafta başlangıcında diyar içi ve diyar dışından mecmu 14 firma, toy mahsulat ve değişik paket alternatifleri ile 15 teklifte bulunmuştu. TFF, öneri verici kurumlara, eksiklerini tamamlaması hesabına ahit vakit 17.00'a denli ek müddet tanımıştı. Bugün tenkis düşüncesince sonuç görüşmelerini TFF ile meydana getirecek bulunan kurumların şu an denli verdikleri tekâlif ise Türkiye Futbol Federasyonu'nu da kulüpleri de istiğna etmedi. Türkiye'deki korsan yayınlar ise bunun en şişman sebebi şekilde gösterildi.

Korsan yayınlar, ihaleyi etkiledi

14 Şubat Pazartesi haset TFF'nin Riva'daki merkezinde Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yanı sıra, pakt başkanları ve federasyon temsilcilerinin oluşturduğu tenkis komisyonunun iştirakı ile gerçekleşen geçmiş zirvede başkanlar, sunulan teklifleri aşırı düşüt buldu. Bunun en şişman sebebinin ise gümrüksüz yayınlar bulunduğu öğrenildi. Türkiye'de 2021 senesinde meydana getirilen araştırmaya gereğince herhangi bir 3 futbolseverden 2'sinin, gümrüksüz yayın izlediği ortaya çıktı. Korsan yayınla mücadelede nötr kalınması ve gümrüksüz yayınlara yönelen ad sayısının gün günden çoğalması dolayısıyla şirketlerin icra ettiği tekâlif de düşüt kaldı. İhalede şu anne denli bulunan naşir kuruluşun en erdemli teklifi verici şirket bulunduğu öğrenilirken, kulüpler bu teklifin şimdi da yükseltilmesini istiyor.

Özdemir: "Süper Lig TV'yi kurabiliriz"

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yayın tekliflerinin düşüt seyretmesi yerinde 'Süper Lig TV'yi kurabiliriz' açıklaması sonra gözler pazartesi haset Riva'da gerçekleşecek bulunan sonuç zirveye odaklandı. İhale süreci ahit tamamlanacak ve Süper Lig'in önümüzdeki süreçteki yayıncısı pazartesi haset gerçekleşecek bulunan komisyonun peşi sıra netleşecek. TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz hafta icra ettiği açıklamada Avrupa'daki değişik liglerin de incelendiğini ve değişik paket seçeneklerinin de futbolseverlerin karşısına çıkabileceğini tabir etmişti.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?