Dünya

Sudan'da hükümet karşıtı protestoya güvenlik güçlerinden sert müdahale: 23 yaralı

Sudan'ın Umdurman kentinde, hükümetin feshedilmesi isteğiyle tanıtım gösterisi düzenleyen protestoculara güvenlik güçlerinin müdahalesi kararı 23 isim yaralandı.

Sudan'da hükümet karşıtı protestoya güvenlik güçlerinden sert müdahale: 23 yaralı
22-10-2021 00:03

Sudan'ın başkenti Hartum'da ilkin edinmek kabilinden ülkenin ayrışık kentlerinde binlerce kişi, hükümetin feshedilmesi düşüncesince demonstrasyon ve yürüyüşler düzenledi. Göstericiler, intikal hükümetinin çırçıplak ve askeri bileşenleri arasındaki bulunan ortaklığın feshedilmesi çağrısında bulunarak, "Sivil hükümet istiyoruz. Özgürlük, barış, adalet." biçiminde çarpıcı sözler attı. Göstericiler bazısı çıkmaz ve caddelerde taşıt lastikleri yakarken, güvenlik güçleri ise Hartum Eyaleti'ne ilişkin Umdurman kentindeki yasama kurulu binası uğrunda birleşen göstericileri bozmak düşüncesince kurşun ve delik yaşartıcı doğal taş yağı lambası lambası kullandı. Yaşanan vakalarda güvenlik güçlerinin sert müdahalesi dolayısıyla 23 protestocu yaralandı.

Öte taraftan kazançlı akse dolayısıyla başlamış olan protestolarda 2019 senesinde emektar Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'in askeri müdahaleyle devrilmesinin peşi sıra Sudan, çırçıplak gruplar, kalabalık ve sulh anlaşmasına imza atan silahlı hareketlerin iktidarı paylaşmış olduğu 53 maaş intikal hükümetiyle yönetiliyor.

Hamad Alnajjar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?