Politika

Sözcü Bilgiç'ten, Yeni Pazar-Kızıl Yıldız maçındaki olaylara ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yeni Pazar Spor Kulübü'nün Sırbistan Hentbol Süper Ligi'nden çekilmesine illet olan Yeni Pazar ve Kızıl Yıldız arasındaki yarışmada yaşanmış olan olaylara ilişkin, 'Sporun toplumlararası sulh ve dostluğun güç kazanması dü

Sözcü Bilgiç'ten, Yeni Pazar-Kızıl Yıldız maçındaki olaylara ilişkin açıklama
15-10-2021 08:03
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yeni Pazar Spor Kulübü'nün Sırbistan Hentbol Süper Ligi'nden çekilmesine bozukluk olan Yeni Pazar ve Kızıl Yıldız arasındaki yarışmada yaşanmış bulunan olaylara ilişkin, "Sporun toplumlararası sulh ve dostluğun giderek güçlenmesi düşüncesince müşterek taşıt bulunduğunu düşünüyor, bu olayların sorumlularının en endamsız müddette cezalandırılacağına inanıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yeni Pazar ve Kızıl Yıldız kulüpleri ortada oynanan el topu müsabakasında yaşanmış bulunan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Maçta yaşanmış bulunan olaylar dolayısıyla Yeni Pazar Spor Kulübü'nün Sırbistan Hentbol Süper Ligi'nden çekme sonucu almasının mahzunca öğrenildiğini tamlayan Bilgiç, "Belgrad'da Kızıl Yıldız ve Yeni Pazar Spor Kulüpleri ortada oynanan el topu maçında Kızıl Yıldız taraftarlarınca rasist çarpıcı sözler atılmasına ve harp suçlularının posterlerinin açılmasına dirlik rastgele müşterek ilaç alınmamasına ve olayların failleri kendince rastgele müşterek iş yapılmamasına aksülamel yerine Yeni Pazar Spor Kulübü'nün Sırbistan Hentbol Süper Ligi'nden çekme sonucu aldığını mahzunca öğrendik. Son yıllarda Yeni Pazar spor kulüplerinin oynadığı müsabakalarda verilen kalmış olduğu spor ruhuyla bağdaşmayan, rasist yaklaşımlardan fikir duyuyoruz. Atılan sloganların Boşnak kardeşlerimizin yanı sıra, bölgeyle eş tarihimizin anılarını da tahkir değer özellikte olması sıkıntı vericidir" ifadelerini kullandı.

Bilgiç, olayın sorumlularının en endamsız müddette cezalandırılacağına bulunan inancını anlatım ederek, "Sporun toplumlararası sulh ve dostluğun giderek güçlenmesi düşüncesince müşterek taşıt bulunduğunu düşünüyor, bu olayların sorumlularının en endamsız müddette cezalandırılacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, harp suçlularının kaza önüne çıkarılmasının alanda sosyal sulh ve uzlaşının temini ve benzeri suçların önlenmesi düşüncesince ehemmiyet taşıdığını müşterek defa şimdi vurguluyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?