Yaşam

Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı

Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı ihya çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, 'Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ilişik Ar-Ge ç

Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı
06-11-2021 12:18
Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı ihya çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, "Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ait Ar-Ge çalışmalarımız tükenmiş durumdadır. Klinik araştırması düşüncesince Çin'in ait makamlarına müracaat yapmış durumdayız" dedi.

Sinovac Medikal Direktörü Yongjun Gao, DHA’ya meydana getirdiği açıklamada, şirket kabilinden imal edilen Coronavac aşısında anadan görme inaktif aşı teknolojisinin kullanıldığını anımsattı. Gao, Sinovac firmasının derinliğine zamandır virüsün yeni varyantlarını izlem ettiğini anlatım ederek, "Sinovac şirketi şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ait Ar-Ge çalışmalarımız tükenmiş durumdadır. Klinik araştırması düşüncesince Çin’in ait makamlarına müracaat yapmış durumdayız. Ayrıca bulunan Coronavac aşımız şu an yayılmış bulunan virüsün varyantlarına karşı da koruyuculuğunu göstermektedir. Şili ve Çin’deki elde ettiğimiz verilerde, Sinovac firmasının geliştirdiği Coronavac aşısının ayrışık varyantlara karşı koruyuculuğu kanıtlamaktadır" dedi.

Pandeminin sona ermesi düşüncesince dü yolun izlenebileceğini tamlayan Gao, "İlk namına her insanın aşı olması ve bu doğrultuda aşı oranımızın yükselmesi gerekiyor. Diğeri ise tıbbi karışma sıfır yollardan peçe takmak, el hijyenine nazarıitibar geçirmek ve maşeri mesafeye nazarıitibar geçirmek gereklidir. Aşı olup bu kurallara nazarıitibar edersek, o devir daima beraberce pandemiden kurtulabiliriz" sanarak konuştu.

Yongjun Gao, 2 dozdan sonradan geçerli anımsatma dozunun verilerinin incelendiğini kaydederek, "Hatırlatma dozu yaptıktan sonradan elde ettiğimiz veriler gösteriyor ki, şahıslarda antikor seviyesi 2'nci düze sonrasına layıkıyla şimdi yüksektir. Genel namına 2'nci düze aşı olup 1 ay geçtikten sonradan anımsatma dozunu düşünebiliriz. Ancak bizim tavsiyemiz 2'nci düze aşı olduktan 6 ay sonradan anımsatma dozu yapılmalıdır" dedi.

'3- 17 YAŞ ARASININ AŞILANMASINI TAVSİYE EDERİZ'

Gao, Sinovac firmasının füru ve adölesan (ergenlik) çağındakiler üstünde bitirdikleri incelemelerde aşının koruyuculuğu yönünde dobra veriler elde ettiklerini söyleyerek, "Bu verilere isnaden Çin, Şili, Malezya, Endonezya, Kamboçya, Kolombiya karışma 6 ülkede 3 ile 17 gözyaşı ortada acele tasarruf onayını almış durumda. Çin’de 3 ile 17 arasındaki gözyaşı grubuna 100 milyon dozdan beraberinde tomar aşı uygulanmıştır. Bu veriler de Coronavac aşısının güveli bulunduğunun beraberinde kanıtıdır. Çocukların ve adölesanların pandemi çağında aşı olması baş döndürücü ehemmiyetli beraberinde konudur. Çünkü füru ve adölesanlar hastalanmış olabiliyor. Yaşadığı bölgede şimdi da yayılmış rahatsızlığı yayabiliyor. Çocukların ve adölesanların aşılanması da bizim maşeri bağışıklığımızı elde etmemiz düşüncesince baş döndürücü önemlidir. Bu sebeple evlatların ve gençlerin aşılanmasını haber ederiz. Şu an elde ettiğimiz veriler gösteriyor ki, Coronavac aşısını uygulayıcı füru ve çoluk çocuk üstünde bağışıklığın ve antikor düzeyinin faziletli bulunduğunu görmekteyiz. Türkiye düşüncesince de 3 ile 17 arasındaki gözyaşı grubunun aşılanmasını haber ederiz. Bunlar adım namına uygulanabilir. Örneğin, ilk 12 ile 17 gözyaşı grubu, sonradan 3 ile 11 gözyaşı grubu aşılanabilir" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?