Ekonomi

Rize-Artvin Havalimanı'nında sonuç durum: Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Rize-Artvin Havalimanının çokluk dolgusu düşüncesince planlanan 100 milyon titrem dolgunun 99 milyon tonu tamamlanırken, fevk çatı emekleri ise tüm hızıyla sürüyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nında sonuç durum: Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
04-12-2021 10:34

Ordu-Giresun Havalimanı'nın arkası sıra kükremek dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. hava meydanı olma durumuna cemaat olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin yapım emek harcamaları hız kesmeden devam ediyor.

Doğu Karadeniz bölgesi düşüncesince iri ehemmiyet haiz hava meydanı inşaatında planlanan 100 milyon tonluk dolgunun 99 milyon tonluk dolgu tamamlanırken, pist, terminal binaları ve çay yaprağı biçiminde olacak antre tagı ile bardak (çay bardağı) şeklindeki cihannüma de şekillenmeye başladı.

3 bin m. uzunluğu ve 45 m. genişliğe cemaat olacak bulunan Rize-Artvin Havalimanı'nda 400 kamyon değme güneş dolgu materyali taşırken, ayrımsız sürede madun kısımları dolguya mucibince açılabilen ve bu sayede bekçi atışlar ile dolguyu oluşturan 2 skor dolgu gemisi de 24 vakit geceli gündüzlü çalışıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın esirgeyici mendirekleri yapılırken planlanan 2 bin 500 skor blok, 4 bin 550 m. dalavere aşmasını dökmek gayeli beğenilen kronman duvarı ve 16 milyon 634 bin ton, mendireğin denize icra vekili meyyal yüzünün en aut katmanında beğenilen anroşman dolgusunun topu topu yapılarak yüzdelik 100'lük itmam kaydedildi.

Toplamda 100 milyon titrem dolgu adına planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın meydana getirilen akıbet işlemler ile 99 milyon tonluk bölümü yapılarak yüzdelik 99'luk ortak tamamlanma sağlanırken yukarı yapıda ise müeddep işçilikler sürüyor. VİP terminali ile terminal binası, kuvvet merkezi binası, uygulayım blok, bardak (çay bardağı) biçiminde ki kule, baş döndürücü isteyerek bagaj, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) düşkün ve istirdat istasyonu, ısı merkezi ile su kaynağı binaları, apron, antre arama binası kabil hayat alanlarının da bulunmuş olduğu 46 bin metrekarelik bölgede da yukarı çatı emek harcamaları devam ediyor.

Hasan Fehmi Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?