Yaşam

Restore ettirdiği emektar araçlardan derlem oluşturdu

İzmirli iş insanı Engin Turhan, ıvır zıvır yaşlardan itibaren süregelen kümelenme tutkusuyla, seneler içre otomobil, kamyon, kamyonet, traktör, motor ve triportörden oluşan 73 araçlık koleksiyona eş oldu.

Restore ettirdiği emektar araçlardan derlem oluşturdu
28-12-2021 11:47
Ankara

AA muhabirine mütekellim Engin Turhan, taşımacılık işleriyle uğraşan birlikte ailenin üçüncü kuşağını asimilasyon ettiğini ve derlem hazırlamaya şirketlerindeki eski kamyon ve çekicileri biriktirerek başladığını söyledi.

Engin Turhan, alışılmış araçları, birlikte habbe bahçesi kıl payı baş döndürücü değişik yerlerde bulabildiklerini belirtti.

Koleksiyon düşüncesince seçtiği vasıtaların ilkin restorasyondan geçirildiğini özetleyen Turhan, bunun baş döndürücü geçerli ve uyanıklık mucip birlikte proses bulunduğunu ve minimum birlikte sene sürdüğünü dile getirdi.

Restorasyon işlemini yapabilen baş döndürücü biraz ustanın bulunduğuna ayraç fail Turhan, hazırını kabul etmek hesabına kıyıda bucakta kalık emektar araçları, önceki yapım edilmiş olduğu durumuna getirerek koleksiyona katmanın baş döndürücü şimdi ehemmiyetli ve dayanak talip birlikte iş bulunduğunu vurguladı.

"Araçların elden bütünü işler durumda"

Turhan, koleksiyonunda 1945 ile 1985 yılları ortada imal edilmiş 30 otomobil, 6 kamyon, 2 kamyonet, 8 traktör 26 motor ve 1 üçteker peyda etmek kıl payı 73 taşıt bulunduğunu kaydetti.

Engin Turhan, vasıtaların elden hepsinin çalıştığını, işler vaziyette bulunduğunu aktardı.

Otomobilde Mercedes, motosiklette ise BMW markalı araçlara ağırbaşlılık verdiğini dile getiren Turhan, koleksiyonundaki parçaların hiçbirini satmadığını söyledi.

Koleksiyondaki en sevilmiş olduğu otomobilin, hudutlu imal edilen 1968 manken al Mercedes Pagoda bulunduğunu tamlayan Turhan, bu arabası kullanmayı baş döndürücü sevinçli bulduğunu dile getirdi.

Turhan, elindeki en altın alışılmış arabanın ise 1956 manken yağız Mercedes Adenauer olduğunu, koleksiyondaki vasıtaların hep değerinin tahminî 2 milyon ekü tuttuğunu anlatım etti.

"Klasik vesait baş döndürücü şimdi karakteristik"

Klasik ve çağcıl arabalar ortada iri farklar bulunduğuna ayraç fail Turhan, "Klasik vesait baş döndürücü şimdi tipik ve fen bilgileri baş döndürücü şimdi dobra çalışılmış." dedi.

Koleksiyonundaki arabalarla bazısı hafta sonları trafiğe çıkmış olduğu aktaran Turhan, şahısların al ışıklarda araçlarından inerek arabanın uğrunda ışık çektirdiğini, bunun kendisini baş döndürücü kıvançlı ettiğini söyledi.

Turhan, dü çocuğunun da kendisiyle ayrımsız meraka erbap bulunduğunu anlatarak, "Hem işlerini bizim kıl payı öğreniyor bununla birlikte bu işteki meraklarını adım adım doygunluk ederek, onlar da bu yolda ilerliyor." diyerek konuştu.

Engin Turhan, iş yerindeki hangarda tuttuğu ve sadece DOĞRU çevresiyle paylaşmış olduğu koleksiyonunu birlikte müzede teşhir etmek istediğini, bunun düşüncesince ilgilendiren birimlerine başvurduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?