Spor

PUBG Mobile Dünya Şampiyonası'nda Türk takımlarından büyük başarı

PUBG Mobile Dünya Şampiyonası 2021'in (PMGC) elde eden ekibi Nova Esports oldu. Genel sıralamada şampiyonayı önce tam bütünler Nova Esports, toplamda 222 benek ve 101 cani sayısıyla 1.5 milyon Dolar üstünde büyük ödülün de sahibi oldu.

PUBG Mobile Dünya Şampiyonası'nda Türk takımlarından büyük başarı
24-01-2022 17:07

Rus takım Navi, 175 puanla ikinci tam toprak alırken, Irak ekibi NGX ise 166 puanla turnuvayı üçüncü namına tamamladı. Türkiye'yi özümleme fail S2G Esports, toplamda 150 nokta ile 16 takımın toprak almış olduğu büyük finalleri 4'üncü tam tamamlarken, Kaos Next Rüya ise 141 puanla 6'ncı sıraya yerleşti. Böylelikle şampiyonada Doğu ve Batı takımlarının arasındaki rekabetin de yükselişi yaşandı. Geçen sene finallerde en dobra iptidai takımdan dördü Doğu takımlarındandı. Bu sene ise Türkiye, Irak ve Rusya'nın yükselişiyle beraberce önceki beşteki takımların üçü Batı liginden oldu.

Final evresinde 4'üncü namına 150 bin Dolar ihsanıhümayun ele geçiren S2G Esports, bökelik toplamında 231 bin 750 Dolar (3,1 milyon TL) gelire nail oldu. Batı ligi şampiyonu namına finallere ismini haiz Kaos Next Rüya ise finallerde 6'ncı tam tamamlayarak 60 bin Dolar, toplamda ise 482 bin 500 Dolar (6,5 milyon TL) ödülü kasasına götürdü. Şampiyonayı 15'inci tam mütemmim Fenerbahçe Espor ise turnuva genelinde hep 95 bin 500 Dolar (1,3 milyon TL) ihsanıhümayun ile kazanmayı başardı.

"TÜRK TAKIMLARININ BAŞARILI PERFORMANSLARI İLE GURUR DUYDUK"

PUBG Mobile Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz Büyük Finaller sonrası şu şekilde konuştu: "PUBG Mobile esporu düşüncesince üstün dereceli alıngan beraberinde sene oldu. Dünya Şampiyonası'nda Türk takımlarının kalburüstü performansları ile alım çalım duyduk. Geçen sene önceki 16'da 2 Türk ekibi vardı, bu sene ise önceki 6'da. Bu başarılarla, takımlarımız düşüncesince emniyetsiz beraberinde saygınlık ve milyonlarca liralık dirimlik kapısı açık oldu. Önümüzdeki sene PUBG Mobile esporuna dünkü yerler ve turnuvalar ekleniyor. Çok hâlâ rekabetçi, aşırı hâlâ punt mahmul beraberinde mevsim olacak. S2G, Kaos Next Rüya, Fenerbahçe Espor takımlarımızı yeniden bu yılki başarıları düşüncesince kutluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?