Dünya

Polonya-Belarus sınırına sığınmacı akını sürüyor

Polonya-Belarus sınırında sığınmacı krizi sürerken, Polonya Savunma Bakanlığı, Belarus güçlerinin mültecileri Kuznica sınır kapısına yönlendirdiğini belirtti.

Polonya-Belarus sınırına sığınmacı akını sürüyor
16-11-2021 11:44

Polonya Savunma Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamada, mültecilerin Kuznica sınır kapısına gelmeye bitmeme etmiş olduğu ve bu mültecilerin Belarus düzenlilik güçleri kabilinden yönlendirildiği tez edildi. Açıklamada, “Belarus kabilinden Kuznica'daki sınır kapısına değişik elan çok muhacir grubu getiriliyor” denildi. Belarus Devlet Sınır Komitesi’nden meydana getirilen açıklamada ise 2 bin 100 denli sığınmacının krizden müspet müşterek son çıkmasını beklediği belirtildi.

AB-BELARUS KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belarus’a müteveccih yaptırımların genişletileceğini duyurdu. Borrell, “Yaptırımlar gelişigüzel devir etkilidir zira kullanıcılarını etkiler. Zenginliklerini ve akıntı kapasitelerini etkilerler. Yeni müşterek müeyyide paketini onaylayacağız. Havayollarına, yolculuk acentelerine ve sınırlarımızdaki bu yasadışı muhacir krizine müdahale bulunan her insana kâffesi yaptırımları infaz etmek düşüncesince çerçeveyi genişleteceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?