Politika

PAB Başkanı Pacheco TBMM'de ziyaretlerde bulundu

Parlamentolar Arası Birlik Başkanı Pacheco, AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ve PAB Türk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Kan ile değişik görüştü.

PAB Başkanı Pacheco TBMM'de ziyaretlerde bulundu
06-10-2021 12:26
TBMM

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Duarte Pacheco, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmesinin peşi sıra PAB Türk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan ve PAB Türk Grubu üyeleriyle birlikte araya geldi.

Kan, görüşmenin başlangıcında meydana getirdiği açıklamada, PAB Başkanı Pacheco'yu TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PAB Türk Grubu'nun 9 üyesi bulunduğunu hatırlatan Kan, "PAB'ın ehemmiyet verdiği avrat temsili dair da iddialıyız. Üyelerimizin üçte bir tanesi avrat üyelerden oluşuyor. Toplantılarda da gerçekli bu hassasiyeti gösteriyoruz. Aynı biçimde dinç temsili açısından dü dinç üyemizle PAB'ın, gençlerin önünü açılış mevzusundaki hassasiyetini, PAB Türk Grubu namına tığ de yansıtmaya çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Kan, PAB Türk Grubu'nda, Mecliste grubu mevcut 5 ayrı partinin asimilasyon edildiğine dikkati çekti.

PAB Başkanı Pacheco, hâlâ sonradan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştü.

Görüşmede, PAB Başkanı Pacheco'ya dünkü vazifesinde muvaffakiyet arzulayan Elitaş, ülkelerin, birbirleriyle parlamenterleri kanalıyla gerçekleştirdikleri ilişkilerin, dobra birlikte etüt ve uzlaşma örneği bulunduğunu söyledi.

PAB'ın, 179 dünya parlamentosunda oluşturulan, 130 yıldan çok geçmişi mevcut birlikte büyüklenme bulunduğunu tamlayan Elitaş, "PAB'ın hem toptan el birliği hem arsıulusal sulh ve demokratlık aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmada önderlik edeceğine, etmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?