Yaşam

Osmaniye'deki orman yangınında evleri dokunca gören köylüler dünkü yuvalarına kavuştu

Osmaniye'de sabık yaz çıkan orman yangınında evleri ve ahırları kullanılamaz bir duruma mevrut vatandaşlar, mevki yardımı ile meydana getirilen toy yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Osmaniye'deki orman yangınında evleri dokunca gören köylüler dünkü yuvalarına kavuştu
26-11-2021 12:38
Osmaniye

Merkeze ilişkin Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da süregelen ve Kadirli ilçesi Karatepe köyüne sıçrayan yangında, ormanlık bölgelerin beraberinde 4 ev ve 12 ahır dokunca görmüştü.

"Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" duyuru edilen şehirde ikametleri dokunca gören vatandaşlara yapılmaya başlanan acemi evler, doğruluk sahiplerine teslim edildi.

Karatepe köyünde evi yangında kullanılamaz bir duruma mevrut Bilal Torşahin de 2 ayda inşası tamamlanan evine yerleşti.

Torşahin, AA muhabirine, yangında evinden müşterek çay kaşığı fark kurtaramadığını söyledi.

Tamamlanan acemi evine kavuştuğu düşüncesince aşırı mutluğu bulunduğunu dile getiren Torşahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kâffesi mevki kurumlarına teşekkürname etti.

Torşahin, "Devletimiz bizlere yanan evimizden elan iyisini, elan modernini, elan sağlamını yaptı. Vatandaşız sanarak bizlere ehil çıktılar. 'Ne yapmış olursanız yapın.' sanarak başlarından atmadılar. Hepsinden Allah razı olsun. Allah birliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

Evini havalar soğumadan, 15 devir geçmiş teslim aldığını özetleyen Torşahin, "Çamaşır makinesi, el makinesi, soğutucu denli eşyalar, yangından doğrudan sonraları verildi. Diğer eşyalarımızı da iyi olsun hayırseverlerimiz tamamladı. Emeği sabık herkesten Allah razı olsun. Devletimiz aşırı büyük, vatandaşını açta açıkta koymuyor." sanarak konuştu.

Fazlı Torşahin de 28 Temmuz'daki yangında evinin kullanılamaz bir duruma geldiğini belirtti.

Devletin yardımı ile aşırı çelimsiz müddette tamamlanan acemi evlerinde oturmaya başladıklarını kaydeden Torşahin, "Çok sevinçliyiz. Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden, vekillerimizden muhtarlarımıza derece hepsinden Allah razı olsun. Yangında rastgele şeyimizi kaybetmiştik. Şimdi adım adım devletimizin ve hayırseverlerin yardımı ile eşyalarımızı toparlıyoruz. Ama evimize kavuştuk, en önemlisi bu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?