Yaşam

Ormanın emekçileri Karadeniz'in faziletkâr kesiminde karla uğraş ediyor

Karadeniz'in sert yamaçlarında karla uğraş fail Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince aralıksız demeden çalışıyor.

Ormanın emekçileri Karadeniz'in faziletkâr kesiminde karla uğraş ediyor
30-01-2022 13:35
Giresun

Giresun ve Ordu ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesine görev verici Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1500-2000 rakımda karla mücadele emek vermesi yürütüyor.

İl hususi idareleri ve belediyelere dayanaklık etmek verici ekipler, dayanıklı şita şartlarında emek saati gözetmeksizin yöntemleri ayırmak düşüncesince çalışıyor.

Yüksek rakımlarda, sarp yamaçlı yollarda zor şita şartlarına huzur savaşım verici ekipler, yolda küsurat vatandaşların ve hastaların da yardımına koşuyor.

Yazın orman köylerindeki yolların düzenlenmesi, bulunan orman yollarının iyileştirilmesi ve dünkü yolların açılmasında geçer iş makineleri, şita mevsiminde ise kar yığınlarını temizliyor.

"Vatandaşın dirilik güvenliği herhangi birlikte devir ön planda"

Yükleyici operatörü Uğur Çiçek, AA muhabirine, emek terimi gözetmeksizin çalıştıklarını söyledi.

Kendilerini en baş döndürücü zorlayıcı unsurların kar fırtınası ve sis bulunduğunu anlatım fail Çiçek, "Karadeniz'de sarp yamaçlar baş döndürücü fazla, dayanıklı birlikte coğrafya. Kar fırtınası ve tipi yollara karları yastıklama yapıyor, 5 metreye denli kar kalınlığının bulunduğu bölgeler mevcut. Bunları ayırmak az buçuk devir almaktadır lakin gene de üstesinden geliyoruz." dedi.

Çiçek, vatandaşın dirilik güvenliğinin herhangi birlikte devir ön planda bulunduğunun altını çizerek, yolda kalanlara, hastaneye gidenlere ve cenazesi olanların yardımına koştuklarını belirtti.

Greyder operatörü Ahmet Seyfullah Öztürk ise efdal rakımda çalıştıklarını anlatarak, "Dik yamaçlar fazla, canla başla çalışıyoruz. Tipi ve sıkıntı bakış açısı namına bizi zorluyor. Kar bu sene henüz birlikte tomar yağdı, aralıksız takım arkadaşlarımızla el ele verip yöntemleri açıyoruz, zorlukların üstesinden geliyoruz." sanarak konuştu.

"Kış bu sene baş döndürücü zor geçiyor"

Dereli kazasının 1800 rakımlı Kümbet Yaylası'na 5 kilometre mesafedeki Uzundere köyünün muhtarı Fikret Öztürk, Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün iş makinelerinin kar yağışının başladığı günden buyana alanda çalıştığını söyledi.

Öztürk, ekiplerin ellerinden geldiği denli kendilerine araştırma görevlisi olmaya çalıştığına ayraç ederek, "Onlara baş döndürücü teşekkürname ediyoruz, Allah razı olsun. Kış bu sene baş döndürücü zor geçiyor. Kar yağışıyla yollarımız ağız ağıza kapanıyor lakin Orman Bölge Müdürlüğü çalışmalarıyla yollarımızı açıyor." dedi.

Uzundere köyünde canlı Menderes Kaya ise sonuç 15 senenin en zor sabık şita mevsimini yaşadıklarına dikkati çekti.

Bu şita baş döndürücü kar yağması dolayısıyla kıygın olduklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 15 gündür yağıyor ve yel da baş döndürücü fazla. Ekipler yolu açıyor, arkası sıra kar yağmasa da rüzgarın taşımış bulunduğu karlarla kez gine kapanıyor. Köyümüzde cenazemiz oldu, baş döndürücü teessürat çektik lakin topu topu işyar personel bize araştırma görevlisi oldu, hepsinden Allah razı olsun. Yollarımızda icra ettikleri çalışmalardan çevre icap Orman Bölge Müdürlüğü gerekse de İl hususi İdaresine değişik teşekkürname ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?