Spor

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli: Zirveyi arkalamak istiyorum

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli, açıklık ayında İstanbul'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda bire bir başarıyı göstererek zirvedeki yerini destek olmak istediğini söyledi.

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli: Zirveyi arkalamak istiyorum
18-10-2021 13:08
Trabzon

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kalburüstü madalya elde fail ulusal yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli, dünya şampiyonası hazırlıklarının güzel ortak biçimde sürdüğünü belirtti.

Olimpiyatların arkası sıra ortak müddet dinlenerek başarım namına inişe geçmeyi planladıklarını fakat şampiyonanın Türkiye'de yapılacak olması dolayısıyla bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini anlatım fail Sürmeneli, "Dünya Şampiyonası İstanbul'da olunca zamanı fırsatı kullanmak istedim. Çok istiyordum öz seyircim uğrunda dövüşmeyi, bu yüzden iltihak sonucu aldık. İyi çalışıp şekil tahavvül etmek istiyorum. Ülkemde de İstiklal Marşı'nı okutmak düşüncesince elimden mevrut herhangi ortak şeyi yapacağım." dedi.

Sürmeneli, arsıulusal organizasyonlarda nice madalyasının bulunduğunu anımsatarak, "3 dünya, 5 Avrupa ve 1 olimpiyat şampiyonluğum var. 2019'da en sonuç meydana getirilen Dünya Şampiyonası'nda böke oldum. 2021'de zirvedeyim. Zirvedeki yerimi arkalamak istiyoruz. Bir numaralı oyuncuyum ve onu arkalamak düşüncesince elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

"Efsane peyda etmek istiyorum"

Spor yaşantısında en güzel yere başlamak istediğini özetleyen Sürmeneli, "Busenaz Sürmeneli, hastalık Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu kabil söylence olmasın? Ben de onlar kabil söylence peyda etmek istiyorum. Kız çocuklarına kalıp olabilmek istiyorum. 'Kadın isterse herhangi ortak şeyi yapabilir.' imajını dayanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sürmeneli, Dünya Şampiyonası'nda grup biçiminde hedeflerinin iri bulunduğunu da kaydederek, "Herkesin elinden mevrut herhangi ortak şeyi yapacağına inanıyorum. Takımıma güveniyorum. Kısa müddette hazırlıklara başladık. Herkesin beceri kapasitesi herhangi ortak şeyi yerinde. Nice şampiyonlar çıkacağına inanıyorum." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?