Spor

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, altınla ödüllendirildi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon bulunan Busenaz Sürmeneli, Ordu Valisi Tuncay Sonel’e teşekkürname ziyareti gerçekleştirdi. Vali Sonel, şampiyon boksçuyu altınla ödüllendirdi.

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, altınla ödüllendirildi
01-10-2021 20:15

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda hanımlar 69 kilogram finalinde Çinli rakibi Hong Gu'yu yenik fail ve hanımlarda 17 sene sonraları altın madalya sahibi bulunan Türkiye olimpiyat tarihinin geçmiş şampiyon boksörü Busenaz Sürmeneli, olimpiyat yarışmaları evveliyat dinlenme kampı meydana getirdiği Ordu’da, teşekkürname ziyaretlerinde bulundu. Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini görüşme fail Sürmeneli’ye, Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme de haremlik etti.

Sürmeneli, geçmiş şekilde Ordu Valiliğini görüşme etti. Şampiyon sporcuyu makamında ağırlayan Vali Sonel, Sürmeneli, Olimpiyat Oyunları’ndaki başarısından ötürü altınla ödüllendirdi. Busenaz Sürmeneli'yi başarısından ötürü kutlama kartı ederek, kutlayan Vali Tuncay Sonel, “Busenaz kızımız Japonya’da Ay-Yıldızlı Al Bayrağımızı göndere çektirdi, milletimizi gururlandırdı, bizleri aşırı sevindi. Ordu’da Olimpiyat Şampiyonumuzu gitmek bizleri bahtiyar etti. Ümitliydik ve yakından izlem ettik. Busenaz bökelik evveliyat hazırlıklarını da Ordu’da yaptı. Temennimiz hakeza kalburüstü sporcularımızın sayısının artmasıdır. İnsan kâfi ki istesin isteyince kalburüstü olmamak beklenir değildir. Ülkemize birçok şampiyonluklar yaşatmanızı diliyor, sizinle alım çalım duyduğumu birlikte kere henüz tabir geçirmek istiyorum” dedi.

"ORDU’DA KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSETTİM"

Ordu’nun namına kademli geldiğini tamlayan Sürmeneli, 1 maaş tedbir sürecinde namına gelişigüzel kabil desteği sağlayıcı ve kendini evindeymiş kabil hissettiren her insana teşekkürname etti. Sürmeneli, meydana getirdiği açıklamada şu ifadelere arazi verdi: "Olimpiyat oyunlarına katılmadan sonuç kampımızı Ordu’da yaptık. Buraya gelmeden ilkin kesinlikle geçecek diyerek düşünmüştüm. Ancak Ordu’ya geldiğimde kentin bu denli dobra ve mütekâmil şekilde gördüğümde şaşırdım. Ordu aşırı dobra birlikte şehir. Burada dinlenme kampı yaptığım günlerde kendimi evimde kabil hissettim. Kaldığım otelden tutunda aşındırmak yediğim, gezdiğim gelişigüzel yerde insanoğlu bana iri dayanak noktası verdi. Bende bu desteğin karşılığı şekilde 2020 Olimpiyat Oyunlarında onlara madalya bağış ederek teşekkürname ettim. Aslında yumruk oyunu ferdî spor şekilde görülüyor. Ancak arkada milyonların duası ve sana bulunan desteği var. Bunların dışında dobra birlikte ekiple düzentileme yapıyorum. Şimdiki amacım vatanımızda düzenlenecek bulunan evren şampiyonasında madalya tashih geçirmek ve yeniden İstiklal Marşımızı okutmak. Bugün burada bizleri ağırladığınız düşüncesince başkaca size ve ekibinize aşırı teşekkürname ediyorum.”

"OLİMPİYAT MADALYASINI KENDİMİZE HAK OLARAK GÖRÜYORDUK"

Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme ise meydana getirdiği konuşmada, “Hedefimiz olimpiyatta şampiyon olmaktı. Avrupa Dünya Şampiyonlukları kazandık aşırı kez. Olimpiyatlarda da altın madalyaydı. Buse ile olimpiyat gayesi koyarak çalışmalara bitmeme ettik. Gelinen süreçte kabiliyet olarak, sınama olarak, fiziki özellikler şekilde bu işi dost insanoğlu şekilde bunu ziyadesiyle adalet ediyorduk. Yani olimpiyat madalyasını kendimize adalet şekilde görüyorduk. Çok çalıştık, aşırı himmet verdik zira ve sonucunda de hakeza birlikte neticeyle ülkemize hâllenmek alım çalım verici” halinde konuştu.

Genç sporcuyu ziyaretlerinde ayrışık hediyeler de ikram edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?