Yaşam

'Meme büyütme kaygılarının başında estetikten önce insani duygular geliyor'

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal, hanımefendilerin emcek büyütmeyi kozmetik amaçla yaptırmasına karşın, kaygılarının başında estetikten önce insani duyguların geldiğini söyledi. Opr. Dr. Ünsal, 'Genç hastalar en özellikle ana olduk

'Meme büyütme kaygılarının başında estetikten önce insani duygular geliyor'
17-12-2021 09:37
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal, hanımefendilerin emcek büyütmeyi kozmetik amaçla yaptırmasına karşın, kaygılarının başında estetikten önce insani duyguların geldiğini söyledi. Opr. Dr. Ünsal, "Genç hastalar en ilkin ana olduklarında silikon memeyle bebeklerini emzirip emziremeyeceklerini soruyor. Süt yayınlarını cerrahi müdahale esnasında koruduğumuz düşüncesince hakeza birlikte dava yaşanmıyor. Bu operasyonu geçirmek, hamilelik ve emzirmek düşüncesince birlikte bariyer oluşturmuyor" dedi.

İzmir Kent Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal emcek büyütme ameliyatlarının gelişigüzel gözyaşı grubundaki isim çeşidinden tedricen küsurat birlikte biçimde istem edilen operasyonlar bulunduğunu söyledi. Operasyonun emcek hacmini ve dolgunluğunu artırmak, emcek viraj ve hatlarını aşikâr etmek düşüncesince kozmetik gayeli yapıldığını tamlayan Opr. Dr. Ünsal, emcek büyütme ameliyatları dair bilgelik verdi.

İKİ FARKLI YÖNTEMLE YAPILIYOR

Meme büyütme ameliyatlarının dü değişik yöntemle yapılabildiğini kaydeden Opr. Dr. Ünsal şunları söyledi:

"Bu yöntemlerden biri, silikon protezler kullanılarak meydana getirilen büyütme ameliyatıdır. Bir gayr ise, şahıs vücudunuzdan tahsil edilen yağ dokuların kimi işlemlerden geçirilerek emcek dokusuna verilmesi ameliyatıdır. Mevcut emcek volümü baş döndürücü az bulunan hastalarda veya cerrahi müdahale sonra sütyen/bikini vücudunda henüz birlikte tomar artım olmasını talip hastalarda takma ile büyütme ameliyatları yeğleme edilirken, emcek volümünde az oranda artış, açık giyimli bölgesi kadar spesifik birlikte alanda dolgunlaşma talip hastalarda yağ transferi yöntemiyle emcek büyütme uygulanabilir. Bazı hastalarda, gelişigüzel dü iş birlikte arada uygulanabiliyor."

SİLİKON MEME PROTEZİ EMZİRMEYE ENGEL DEĞİL

Öte taraftan emcek büyütme ameliyatı yaptırmayı planlayan hassaten dinç hastalarla toplantıda en kalın 'silikon ameliyatı sonrası motorin verilemez' endişesinin dile getirildiğini tamlayan Opr. Dr. Merve Özkaya Ünsal, "Meme büyütme operasyonu kozmetik amaçla yaptırılan birlikte operasyon. Buna rağmen dinç hastalarımın az henüz tamamının kaygısı estetikten baş döndürücü insani. Silikon emcek protezinin, doğurup ana olduğunda bebeğini emzirmesine bariyer olup olamayacağını soruyor. Bu baş döndürücü giranbaha birlikte endişe. Ancak endişeleri boş zira motorin yayınlarını cerrahi müdahale esnasında muhtemel olduğunca koruyoruz. Bu operasyonu geçirmek, hamilelik ve emzirmek düşüncesince birlikte bariyer oluşturmuyor" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?