Dünya

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova'da görüştü

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, 'Lübnan, Körfez ülkeleriyle herhangi bir devir dobra ilgiler yürüttü, deminden üstelik Umman ve Katar ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Körfez ülkeleriyle yaşanmış olan akse çözülebilir, diplomasiye ilişkin kalmaya bitmeme ediyoruz.' dedi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova'da görüştü
22-11-2021 16:09
Moskova

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib, Lübnan'ın Körfez ülkeleriyle herhangi birlikte devir dobra ilgiler yürüttüğünü belirterek, "Körfez ülkeleriyle yaşanmış bulunan bunalım çözülebilir, diplomasiye müteallik kalmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Bouhabib, başşehir Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmenin arkası sıra matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin ifadeleri nedeniyle, Lübnan ile Körfez devletleri ortada yaşanmış bulunan krizin çözülebileceğini dile getiren Bouhabib, "Lübnan, Körfez ülkeleriyle herhangi birlikte devir dobra ilgiler yürüttü, demin üstelik Umman ve Katar ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Körfez ülkeleriyle yaşanmış bulunan bunalım çözülebilir, diplomasiye müteallik kalmaya bitmeme ediyoruz." diyerek konuştu.

Kardahi mevzusunun "abartıldığına" ayraç fail Bouhabib, "Kardahi meselesinin abartıldığına, bu mevzuyu sade müzakerelerle çözebileceğimize inanıyoruz, buna güveniyoruz." halinde konuştu.

Lübnan ile Körfez devletleri arasındaki kriz

Kardahi, hâlâ geçmiş katılmış olduğu tamlanan ve 27 Ekim'de gösterilen birlikte monitör programında, Yemen'deki tutumu zımnında Suudi Arabistan'a müteveccih suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

"Hizbullah kabil Husilerin de silahlı birlikte teşekkül kendisine zat toprağını savunduğunu düşünüp düşünmediğine" müteallik soruya Kardahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve metropoller saldırılara sunulan kalıyor." cevabını vermişti.

Kardahi'nin ilkin Riyad yönetiminin tepkisini çekici ifadeleri karşı Lübnan Başbakanı Necib Mikati mukayyet birlikte izah yayımlamış ve Kardahi'nin açıklamalarının tek biçimde Lübnan'ın Arap devletleri ve ilkin Suudi Arabistan ile bulunan siyasetini yansıtmadığını bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?