Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ adlı eser hakkında açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kimi iletişim araçları müesseselerinde hakkında aksi idrak peydahlamak kabilinden duyum çıkan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adlı eserin ensesi kalın Türk mutfağının dünya haricinde tanıtımı amacıyla yayımlandığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ adlı eser hakkında açıklama
28-09-2021 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, “Bazı iletişim araçları müesseselerinde hakkında menfi idrak tekvin etmek kabilinden duyum piyasaya çıkan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adlı eser, Türk mutfağının zenginlikleri ve baş başa taşımış olduğu kültürel birikiminin dünya haricinde tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşidinden Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının destekleriyle yayımlanmıştır. Bu eser bire müşterek sürede Türk mutfağını tamamı dünyada lanse etmek ve Türk mutfağının zenginliklerine alaka tefriş etmek kabilinden anons edilen 'Gastronomi Yılı' etkinliklerine ve 2022 yılı içre gerçekleştirilecek bulunan Türk Mutfağı Haftası'na arkalamak kabilinden yayıma hazırlanmıştır. Dünyada en baş döndürücü konuşulan diller de karışma peyda etmek kabilinden ecnebi dillerde intişar hazırlıkları bitirilmek kabilinden bulunan bu kıymetli eser, Türkiye'de de Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşidinden satışa kovulmuş ve okurların ilgisine sunulmuştur” denildi.

Açıklamada, “Halihazırda derin alaka gören ve umumi okuyucu kitlesi ile beraberce türkiye kültürü ve mutfağının tanıtımına müteveccih ameliyat örümcek hususi işletmeler ve çırçıplak maşer örgütleri çeşidinden da derin halde istem edilen bu kıymetli eserin satışından elde edilmiş dirimlik gine Bakanlığımızın Türk kültürü ve sanatının dünya içi ve dünya haricinde tanıtımına müteveccih senelerden buyana yayımladığı saygınlık eserlerin basılması ve okurlara ulaştırılması düşüncesince kullanılacaktır. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin önsöz yazarak ve tanıtımına katılarak dayanak verdiği bu eser, alanın en önde mevrut akademisyenleri ve şefleri çeşidinden kaleme alınmıştır. Nitelikli sağlıklı ve görsel içeriğiyle alaka çekici ve yayımlanmasının üstünden sabık baş döndürücü endamsız süreye karşın okurlar ve uzmanların merakını ele geçiren bu eser Türk mutfağının ibdai özelliklerini tamamı dünyada arz etmek ve ülkemizin gastro diplomatlık faaliyetlerini dünkü ve yukarı müşterek safhaya uygun olgunlaşmak iddiasıyla yayımlanmıştır” ifadelerine toprak verildi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?