Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan "istikrarlı hükümet" vurgusu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Nisap problemi olmadan, uzlaşma süresince çalışacak, minimum 4-5 sene sürecek muvazeneli müşterek hükümet görülmedik önemli." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan
08-02-2022 17:02
Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, acemi hükümeti ihdas vazifesini Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'na verirken, "Nisap problemi olmadan, ahenk zarfında çalışacak, minimum 4-5 sene sürecek stabil birlikte hükümet görülmedik önemlidir. Her nesne KKTC içindir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Sucuoğlu arasındaki görüşme, Cumhurbaşkanı'nın Kovid-19 testinin zait olması hasebiyle devre içi yapıldı.

Tatar, en er sürede mevzun birlikte hükümetin oluşması düşüncesince yapılacak çalışmaların mıhlı birlikte halde yürütülmesinin önemini dile getirdi.

Anayasa gereğince hükümeti ihdas vazifesini Sucuoğlu’na verdiğini kaydeden Tatar, 23 Ocak er umumi seçiminin arkası sıra meydana getirdiği istişarelerde bu rolü Sucuoğlu'na vereceği anlamında birlikte orgazm oluştuğunu söyledi.

Tatar, kâffesi milletvekillerini kutlama kartı ederek, halkın iradesiyle ortaya çıkan acemi devirde yeter sayı problemi yaşanmadan, mıhlı çalışmalarla KKTC'nin güzel yönetilmesi ve güzel hizmetler sunulması temennisinde bulundu.

Uyum bünyesinde çalışmanın önemine yer veren Tatar, arsıulusal bölgede Türkiye'nin ehliyetli yardımıyla hükümran eşitliğe alakadar dü devletin iş birliğini öngören acemi siyaseti, divan aritmetiğine bakılınca çoğunluğun desteklemesinin de manalı bulunduğunu kaydetti.

Kabine içindeki uyumun, tahsil edilen kararlarda bütünlük ve beraberliğin önemini de dile getiren Tatar, "Nisap problemi olmadan, ahenk zarfında çalışacak, minimum 4-5 sene sürecek stabil birlikte hükümet görülmedik önemlidir. Her nesne KKTC içindir." dedi.

Sucuoğlu'ndan Tatar'ın Kıbrıs politikasına destek

Sucuoğlu ise müstevli hasebiyle kâffesi dünyada yaşanmış olan konuşu sıkıntıların bulunduğunu dile getirerek, anne yurt Türkiye'nin de katkılarıyla, halkın sıkıntıları minimum hissedeceği acemi sektörel sağ açıklık ve yatırımlarla ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Tatar'ın Kıbrıs dair izlediği politikayı UBP adına yüzdelik beniz desteklediklerini de tabir fail Sucuoğlu, hükümeti ihdas vazifesini aldıktan sonradan çağ milletvekillerinden oluşan 6 nefis birlikte alt kurul oluşturacaklarını ve siyasal partilerden termin alarak görüşmelere başlayacakları belirtti.

Seçim sonuçları

UBP, KKTC'de 23 Ocak'ta meydana getirilen er umumi tarzı yüzdelik 39,54 ile önceki kâmil bitirmişti.

CTP yüzdelik 32,4, Demokrat Parti (DP) yüzdelik 7,41, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yüzdelik 6,39, Halkın Partisi (HP) yüzdelik 6,68 oy almıştı. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) ve Bağımsızlık Yolu (BY) yüzdelik 5 intihap engelini aşamamıştı.

Bu neticelere layıkıyla 50 nefis Cumhuriyet Meclisinde UBP 24, CTP 18, DP 3, HP 3, YDP 2 iskemle elde etti. En akıbet 7 Ocak 2018'de meydana gelen umumi seçimde, UBP 21, CTP 12, HP 9, TDP 3, DP 3, YDP 2 saylav çıkarmıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?