Politika

KKTC Başbakanı Saner, UBP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersan Saner, partisinin umumi reis adaylığından çekildiğini açıkladı.

KKTC Başbakanı Saner, UBP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı
26-10-2021 18:38
Lefkoşa

Saner yaptığı mukayyet açıklamada, 30-31 Ekim'de yapılacak acemi umumi başkanın seçileceği UBP 22. Olağan Genel Kurultayında aday olmayacağını duyurdu.

Bir süredir kamuoyunu çalışır fail ve yargıya geçiş fail olayların peşi sıra şümullü izah ika gereği duyduğunu kaydeden Saner, birlikte yandan müstevli koşullarında yurt sorunlarının aşılması düşüncesince Başbakan şekilde güç gösterirken öteki yandan UBP Genel Başkanlığı düşüncesince edinim şansı en faziletli namzet pozisyonuna geldiğini tabir etti.

Saner şunları kaydetti:

"UBP Kurultayına kestirmece 10 çağ kaldığında bazıları yenilgi telaşı arasında beni birlikte tertip ile yarışma dışı bırakmayı amaçlamıştır. Mahkemeye yansıyan ve basında toprak alanlardan görülür ki bana meydana getirilen entrikalar Faiz Sucuoğlu (UBP Milletvekili) merkezlidir. Bu mevzuyu elan da açacağım lakin değme şeyden geçmiş bilinmesini istiyorum ki tamamı gücümle bu fenomen arasında toprak düzlük her insana gönül rahatlığı tüzel birlikte savaşım özgülemek düşüncesince hazırım. Bu hususiyet mücadelesini, siyasette aldatma ile birlikte bölgelere geleceğini sananlara ve ülkede gücü şantajla elde edeceğini düşünenlere gönül rahatlığı doğrultmak benim toplumuma gönül rahatlığı birlikte görevimdir, borcumdur."

Süreci yakından izleme ettiğini, manşet ifadeleri ve duruşma beyanlarına bakılınca UBP Milletvekili ve umumi başbuğ talibi Faiz Sucuoğlu ve kol dostlarının birlikte kısmının bu entrikanın süresince bulunduğunun anlaşıldığını aktaran Saner açıklamasına şu halde bitmeme etti:

"Bu, hem polisin ortaya koyduğu emareler, aynı zamanda geçmiş Faiz Sucuoğlu'nun bahis konusu kurmaca videodaki eş düşüncesince geçmiş 'Haberim yoktur, tanımıyorum, tek görmedim.' demesi, peşi sıra ise 'E ahacık birlikte kemirmek yedik, toplumsal iletişim araçları üstünden yazıştık.' biçiminde itiraflarda bulunması ile de doğrulamaktadır. Polise sunulan tamamı ifadelerde de Faiz Sucuoğlu'nun gene sonuna genişliğinde olayın arasında bulunduğu netleşmiş kabil görülmektedir. Kendisi benimle ilişik bulunduğunu ve benim aleyhime kullanılacağını öğrendiği birlikte videoteyp ile ilişik şekilde Genel Başkanı şekilde bana yahut partimizin rastgele birlikte yetkilisine bunun aleyhime kullanılmasını inhibitör özellikte bilim vermemekle işin ne derece süresince bulunduğunu ve neyi amaçladığını şu anne genişliğinde ortaya koymuş durumdadır. Faiz Sucuoğlu benim aleyhime kullanılacak olan videonun namına verilmesi teklifi ile gönül rahatlığı karşıya kaldığında kusur işleniyordu ve kendisi birlikte saylav şekilde bunu polise bildirmeli, suçun işlenmesini engellemeliydi. Oysa Faiz Sucuoğlu'nun bırakınız polise bilim vermesini, suçun işlenmesini karışma gayreti içerisine girmesini kendisinin birlikte dönem kol dostlarıyla düzenleme halde bu suçun işlenmesinde gösteriş almış bulunduğu manşet beyanlarında ve matbuat haberlerinde görülmektedir. Ben namına gönül rahatlığı çelimli hususiyet savaşı özgülemek düşüncesince hazırım."

Dün bakımından başvekillik görevinden izne ayrıldığını duyuran Saner, en çelimsiz müddette birlikte arkadaşını vekaleten görevlendireceğini belirtti.

Saner, "Artık benim düşüncesince zatî birlikte mücadeleye dönen 'UBP ve türkiye düşüncesince parlak ve adaletli birlikte siyaset' algısı düşüncesince verilecek türel savaşım önceliğimdir. Bu nedenle, ailem, evim UBP’nin elan aşkın dokunca görmemesi namına tümen umumi başbuğ adaylığından da bu an itibarı ile arka çekildiğimi göstermek isterim. Gelinen evrede tamamı UBP’lileri 22'nci Olağan Kurultayımızda komploculara, entrikacılara gönül rahatlığı büyüklenme koymaya çağırma ediyor, en dip hürmet ve sevgilerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

UBP Kurultayı 30-31 Ekim'de hükûmet merkezi Lefkoşa'da yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?