Spor

Kızlar futbol hakemi olmak için büyük çaba sarf ediyor

Bingöl'de İl Hakem Kurulu kabilinden oluşturulan kursta kalburüstü bulunan 24 kız, hakem olabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

Kızlar futbol hakemi olmak için büyük çaba sarf ediyor
01-01-2022 15:04

Türkiye Futbol Federasyonu'na ilişkin Bingöl İl Hakem Kurulu'nun 24-26 Aralık tarihleri ortada açmış olduğu sözlü yargıcılık kursuna 115 müracaat yapıldı. Başvuranlar ortada kız adayların sabık yıllara uyarınca birlikte tomar olması dikkatlerden kaçmazken, 24 kız bu kurstan muvaffakiyet ile ayrılarak çalışmalara başladı. Merkez Karşıyaka Stadyumu'nda belli günlerde İl Hakem Kurulu Başkanı Mithat Ercan koordinesinde büyük mesai sarf fail kızlar, hedeflerinin Süper Lig'de fariza kabul buyurmak bulunduğunu iletti.

Kursa kızların bu sene şimdi birlikte tomar müracaat yaptığını tamlayan İl Hakem Kurulu Başkanı Mithat Ercan, hanımefendilerin futbolda arazi alması icap ettiğini söyledi.

Ercan, "Aday hakem kursu açtık ve aşırı büyük birlikte iştirak oldu. Özellikle eş dair aşırı büyük iştirak oldu. Şu an gıllıgışlı olan, imtihanı sabık 24 eş hakemimiz var. Bunlarla yayıncı çalışmalara başlıyoruz değme hafta rutin birlikte şekilde. Salı, perşembe atletik teste ortalık denemelerine alacağız. Amacımız başta bu bölgedeki eş hakemler mümkün mu olamaz mı, yapabilir mi yapması imkansız mı algısının önüne devrolmak için biz hanımlara fazlalık birlikte ayrımcılık tanıdık. Biz hanımlarımıza inanıyoruz. Tribünlerde o aksi görüntülerin önüne devrolmak için eş hakemlerin sahada olması gerektiğini, o sahadaki biçimsiz imajın yıkılabileceğini, eş hakemlere de inanılırsa, kader verilirse aşırı dobra şeyler yapabileceklerine kılıç inanıyoruz” dedi.

Hatice Meşe: "Bazı algıları incitmek namına kursa katıldım"

Kurstan gıllıgışlı bulunan ve şuan için sözlü hakem bulunan Hatice Meşe, kimi algıları incitmek namına kursa katıldığını söyledi. Meşe, “Bu kursa katılmamım amacı, başta hanımefendilerin sahalarda olmasını istiyorum. Çünkü bu işi çabucak rical yapar niteleyerek birlikte idrak var. Ben ağız ağıza bu algının yıkılmasını istiyorum. Küçük yaştan bu yana futbolla ilgileniyorum değme zaman. Aynı sürede sahada hanımlar da olmalı. Hem ihtimal bu halde jargon konuşmalar, küfürlerin önüne geçilebilir. Kendimi de bu mevzuda dirayetli buluyorum. Aday hakem şekilde başladık ancak antrenmanlarla kendimizi geliştiriyoruz. Üst klasmanlarda arazi kabul buyurmak için buradayım. Neden şu demek oluyor ki Melis Özçiğdem olmayalım niteleyerek düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

Gamze Akın: "Çalışmalarımız aşırı elleme birlikte halde ilerliyor"

Bu kursta hanımlara fazlalık birlikte ayrımcılığın tanınmasının hoşuna gittiğini aktaran Gamze Akın, “İlimizde oluşturulan sözlü hakemliği kursu vardı bayanlara da evleviyet tanındı. Bu benim aşırı hoşuma gitti. Neden birlikte işveli da yargıcılık yapamasın niteleyerek fikren geldik kursa katıldık ve elleme ki de katıldık. Çalışmalarımız aşırı elleme birlikte halde ilerliyor. Kendime ve hakem arkadaşlarıma da inanıyorum. Çok encam birlikte ölçüde hakem ve ihtimal Türkiye Kupası maçlarını güçlü yönetebiliriz” halinde konuştu.

Amacının hanımları anabolizma buyurmak bulunduğunu anlatım fail Melisa Güneş ise "Kurs açıldı ve kılıç sözlü şekilde geldik. Kendimizi bu branşta geliştirmeyi planlıyoruz. Mithat hocamız yardımıyla bu kursa katıldık ve gıllıgışlı birlikte akıbet aldık. Şuan da biricik amacımız kendimizi geliştirip, yukarı klasmanlara çıkmak, adımızı duyurmak. Kadınları anabolizma buyurmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Bir sene içerisindeki U müsabakalarında en birlikte tomar 10 maçı yönetecek bulunan sözlü hakemler, şimdi sonradan il hakemi görevlerini sürdürecek.

Muhammet Ali Çiftçi - Sinan Atan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?