Politika

Kılıçdaroğlu ile Akşener, Türk Dünyası Ülkeleri 30. Yıl Sanat Kutlamaları'na katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKşener 'in katılımıyla 'Türk Dünyası Ülkeleri 30. Bağımsızlık Yılı Sanat Kutlamaları gerçekleşti. 

Kılıçdaroğlu ile Akşener, Türk Dünyası Ülkeleri 30. Yıl Sanat Kutlamaları'na katıldı
07-11-2021 21:23

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kabilinden Harbiye'deki Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sayaç 18.30'da planlı 'Türk Dünyası Ülkeleri 30. Bağımsızlık Yılı Sanat Kutlamaları'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Kılıçdaroğlu ve Akşener, aktiflik öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve benzeri Dilek Kaya İmamoğlu ile baş başa 'Türk Cumhuriyetleri'nde Yaşamdan İzler' anlı şanlı sergiyi, küratör hasret Ketenci Çolakoğlu'nun anlatımıyla gezdi. Etkinlikte Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatlar da anık bulundu.


"BU ESERLERİ DÜNYAYA AKTARMALIYIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aktiflik önceleri sergilenen eserlere bağlı konuşarak, "Türk dünyasının dehşet zanaat eserleri ortada seyrederken gördük, yanında camideki taş işçiliğini gördük. Bu eserleri elden özlük dünyamız adına özlük kendimize değil, halis muhlis dünyaya aktarmalıyız. Bu aktiflik bunun evvel adımlarından bir tanesi olacaktır. İnşallah artık aşırı henüz dobra zanaat etkinliklerine daim bu arada ek oluruz ve özlük dünyamızı büyütmüş oluruz. 6 iri Türk devleti yanında araya gelip enerjisini ortaklaştırdığı devir evren geçmişine teceddüt katmış oluruz" dedi.

"BİZİM MEDENİYETİMİZ SANAT YOLUYLA DUYULACAK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "İnşallah bu 6 Cumhuriyetin yarının dünyasında kaba geçer not ve sonunun gelebileceğinden ide edilen bu dünyanın, o bizim medeniyetimizle kurtulabileceğini anlatabileceğimiz yanında çağ gelecek. Bizim medeniyetimiz Tanrı dağlarından Gavur dağlarına denli en iri özelliğimiz yeteri denli tüketmektir. Bizim medeniyetimizin zanaat kanalıyla her insana duyulmasını diliyorum" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?