Spor

Kayak yarışmalarına çim üzerinde hazırlık

Muş’ta, Kayaklı Koşu ve Biatlon Milli Takım sporcuları, daha kar yağmadığı düşüncesince Güzeltepe Kayak Merkezi pistinde çim üzerinde kayarak millî ve arsıulusal şampiyonalara hazırlanıyor.

Kayak yarışmalarına çim üzerinde hazırlık
11-11-2021 10:34

Kasım ayına girilmesine karşın daha rahim yağmadığı Muş'ta, Kayaklı Koşu ve Biatlon Milli Takım sporcuları, Güzeltepe Kayak Merkezi pistinde çim üzerinde şampiyonalara hazırlanıyor. Kayaklarıyla çimde egzersiz işleyen sporcular, kepez yamaçlarına tırmanıyor. Çalışmalarını aksatmadan sürdüren sporcuların yegâne hedefi, gelecek aylarda düzenlenecek bulunan yarışmalara en dobra biçimde hazırlanmak.

Milli sporculardan Eyüp Güler, “Önümüzdeki 2021- 2022 şita sezonuna hazırlanıyoruz. Günde dü takım şekilde antrenmanlara geliyoruz. Biri sabah, birisi tün ezanı edinmek kabil kısaca 50 sportmen egzersiz yapıyoruz. Önümüzde Türkiye şampiyonlukları ve arsıulusal yarışmalar var. Bunlara en dobra biçimde hazırlanabilmek hesabına şu anda kar bulunmadığı düşüncesince çim üzerinde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Kar yağışını bekliyoruz" dedi.

Sporculardan Rabia Akyol ise 5 senedir kayaklı koşun sporu yaptığını belirterek, “Antrenmanlarımız aşırı çetin koşullarda geçiyor. Kar yağmadığı düşüncesince çim üzerinde egzersiz gerçekleştirmek zorundayız. Kışın kar üzerinde, edebiyat ısıdam asfalt üzerinde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yarışlara hummalı düzen birlikte biçimde hazırlanıyoruz. İnşallah kalburüstü işler yaparız" sanarak konuştu.

Henüz kar yağmadığı düşüncesince antrenmanları çim üzerinde yaptıklarını özetleyen çalıştırıcı Fehmi Oğlago da, “Antrenmanlar çim üzerinde az buçuk daha çetin oluyor. Teknik ayrımsız lakin az buçuk daha durum ağırlıklı çalışıyoruz. İnşallah yarışmalara kalburüstü sporcular yetiştiririz. 50 sporcumuz mevcut ve dü gösterim üzerinde çalışıyoruz. İnşallah kalburüstü oluruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?