Yaşam

Kadınlar raylı dizge üretiminde başarıyla fariza alıyor

TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğündeki 146 kadın personel, özellikle YHT edinmek kabilinden metro, tramvay, yörekent araçlarının dizaynı ve yapımında çalışıyor.

Kadınlar raylı dizge üretiminde başarıyla fariza alıyor
08-03-2022 11:09
Eskişehir

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Eskişehir Bölge Müdürlüğündeki 146 kadın personel, yerel ve ulusal raylı sistemlerin üretiminde fariza alıyor.

TÜRASAŞ'ta türlü Ar-Ge projeleri, ulusal lokomotif, dizel şimendifer setleri, ulusal ağırlık vagonu, türlü tipte dizel motosiklet ve cer motorları istihsal projeleri yaşama geçiriliyor.

Tesiste etkin 146'sı kadın, 1600 personel, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ilkin peyda etmek kabil geniş raylı cümle araçları sektöründe metro, tramvay, yörekent dizaynı ve imalinde çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğünde işlik amiri kendisine fariza karşılayıcı araba mühendisi Vecibe Önal, AA muhabirine 12 senedir kurumda çalıştığını belirterek, ateşli ve dobra ortak emeğin içre olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ağır uran iş kolunda kadın kendisine fariza yaptığını tabir fail Önal, şunları söyledi:

"Bir dört başı mamur biçiminde çalışınca, emeğinizin karşılığını dobra planlar ortaya çıkınca alıyorsunuz. Bu çeşit işler bizleri motive ediyor. Erkek, kadın personel ayrımı yapmadan vatanımıza ve milletimize ihtimam ediyoruz. Bununla da alım çalım duyuyoruz. Kadın, üretimin enerjisidir. Burada da değme halimizle kendimizi kanıtlama ediyoruz. Yerli ve ulusal imkanlarla meydana getirilen baş döndürücü sayıda projede arazi kabul etmek tarifi imkansız, değişik ortak duygu."

İşletmenin belgelik bölümünde etkin Nihal Serbest de 7 senedir TÜRASAŞ'da fariza yaptığını, hazırlanmakta olan doğrudan sadece değme projenin içre olduğunu kaydetti.

İşe başladığı devirde az buçuk ağırlık yaşadığını fakat bu durumun giderek ortadan kalktığını aktaran Serbest, "Gurur donör ortak iş durumunda çalışıyorum. Erkek, kadın ayrımına banko karşıyım. Bir kadın da değme şeyi başarabilir. Kadının gücü ciddi sanayide hastalık olmasın?" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?