Politika

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor

Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Ukrayna'ya yönelik nehiy başlatması zımnında Rusya ve Belarus'a yönelik ek yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor
08-03-2022 08:09

Rusya'nın Ukrayna'yı karışma etmesinin arkası esna gün batısı yaşamına katılarak Moskova'ya yanında kol müeyyide yürütüm sonucu düzlük Japonya'dan, acemi ek müeyyide sonucu geldi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno icra ettiği açıklamada, Belarus ve Rusya'ya gönül rahatlığı elan çok müeyyide uygulayacağını duyurdu. Hükümet yetkilileri ve ait firmaların varlıklarının dondurulacağını tamlayan Matsuno, Japonya'nın Rusya'ya yer yağı likidasyon ekipmanı ihracatını, Belarus'a ise hem çıplak bununla müşterek askeri kullanma maksadı bulunan mahsulat adına aşina eş kullanımlı malların satışını yasaklayacağını tabir etti.

Yaptırımlar ağırlaşıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlatmış olduğu işgalin arkası esna G7 devletleri ve Avrupa Birliği (AB) ile baş başa cereyan edeceğini açıklanan Japonya hükümeti, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin yanı esna Rusya ve işgalde yardımı mevcut Belarus'a yanında kol müeyyide yürütüm sonucu almıştı. Rus mutluluk tahvillerinin ticaretinin yasaklanacağını duyuran Japonya hükümeti, başkaca elan sonraları açıklanan ek yaptırımların nısıf iletkenler ve öbür mahsulat üstündeki dış satım kısıtlamalarını, Rus mal müesseselerinin varlıklarının dondurulmasını ve belli insan ve kurumlar düşüncesince ara sınav ambargosunu içerdiğini duyurmuştu. Japonya Başbakanı Fumio Kishida geçtiğimiz hafta icra ettiği açıklamada, "Belarus'un, Rusya'nın Ukrayna işgaline iştirakı cezaevi önüne alındığında, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko da müdahale kazanmak kabil bireylere ve kurumlara müeyyide uygulamaya ve dış satım arama önlemlerini halletmeye değişmeyen verdik" ifadelerini kullanarak, yaptırımların genişleyeceğinin sinyalini vermişti.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?