Dünya

Japonya, Omicron varyantına için karantina koşullarını artırdı

Japonya, dünkü insan koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı hasebiyle 3 diyar ve ABD'nin 4 eyaletinden ülkeye antre fail yolcuların karantina koşullarını artırdı.

Japonya, Omicron varyantına için karantina koşullarını artırdı
05-12-2021 08:22
Japan

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Hindistan, Yunanistan, Romanya ile ABD'nin Colorado, Hawai, Minnesota ve New York eyaletleri yetkili yolculara müteveccih önlemleri açıkladı.

Buna uyarınca 3 diyar ve ABD'nin 4 eyaletinden Japonya'ya vasıl Japon vatandaşları ve celse sahibi yabancılar, 14 günce karantinalarının önce 3 gününü makul tesislerde geçirecek.

Karantina sürecinin geriye artan kısmı, yolcuların zat hayat yerlerinde geçirilecek.

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantının Japonya'daki önce vakası, Tokyo'daki Narita Havalimanı'na sabık hafta sonu vasıl 30 yaşında Namibyalı ortak diplomatta saptanmıştı.

Hükümet hafta ortamında Mozambik, Malavi, Botsvana, Esvatini, Lesotho, Namibya, Güney Afrika, Zimbabve ve Zambiya'yı "daha disiplin tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine eklemişti.

Başbakan Kişida Fumio, önce hadise sonrası, son kapılarını kapatmanın "geçici ortak çözüm" olacağını ve "en biçimsiz senaryoya uyarınca tedarik yapacaklarını" söylemişti.

Japonya’da Kovid-19 hadise sayısı 1 milyon 728 bin 196’ya, virüse ilişkin dirilik kaybı sayısı 18 bin 376’ya yükseldi.

Ülke genelinde, 28 ad dip ihtimam servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?