Dünya

İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar verildi

İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar açıklandı. Ülkenin en çelimli mafya yapılanması yerine vasıflandırılan Ndrangheta örgütüne organ oldukları nedeni öne sürülerek 70 insana 10 ay ile 20 sene arası cezaevi cezası verildi.

İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar verildi
07-11-2021 21:02


- Ndrangheta'nın 70 üyesine 10 ay ile 20 sene arası delik cezası

Burak Ortahamamcılar
ROMA (İHA) -

İtalya tarihindeki en büyük ikinci mafya davasında ilk karar çıktı. Ülkenin en çelimli mafya yapılanması kendisine aşina Ndrangheta örgütünün, 355 üyesinin yargılandığı davada evvel sunulan karar ile çabuk muhakeme şeklini seçen 91 sanıktan 70'i 10 ay ile 20 sene arası delik cezasına çarptırılırken, 21 maznun ise aklanma etti. Hızlı muhakeme ile ukubet iskonto düzlük 91 sanığın cezaları, 3'te 1 oranında düşürülecek. Yargıçlar, 6 sanığa savcıların istem etmiş olduğu en faziletkâr ukubet bulunan 20 sene delik cezası verdi.

Calabria bölgesindeki Lamezia Terme kentinde kurulan hususi birlikte mahkemede tanıdık davada, Avrupa'nın en büyük örgütlü kusur örgütü kendisine bildirme edilen Ndrangheta'ya örgen edinmek suçlamasıyla 355 kişi, eş kaçırma, adam öldürmeye teşebbüs, narkotik kaçakçılığı, baç alma, teşekkül üyeliği ve iane ve karyola suçlarıyla yargılanıyor.

Avrupa'daki kokain ticaretinin yüzdelik 80'inini arama ettiğine inanılıyor
Avrupa'nın nice ülkesinde çalışkanlık yayınlayan Ndrangheta'ya Aralık 2019'da İtalya, Almanya, Bulgaristan ve İsviçre'de meydana getirilen operasyonlarda 330 isim tutuklanmış, 416 isim için anket açılmıştı. Ndrangheta'nın Avrupa'daki kokain ticaretinin yüzdelik 80'inini arama ettiğine inanılıyor.

Ndrangheta'ya üyelerinin yargılandığı "Rinascita-Scott" isminde dava, 1986 ve1987 yıllarında 475 bireyin yargılandığı Cosa Nostra mafyası davasından sonraları ülkede meydana getirilen en büyük ikinci mafya davası kendisine biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?