Gündem

İstanbul’un trafik çilesi gün geçtikçe artıyor

Pandemide kalan popülasyon ve okulların açılması ile beraberce İstanbul'daki trafik çilesi gün geçtikçe artarak ilerlemeye bitmeme ediyor. Pandemiden öncen averaj 1 saate gidilen ara 1,5 zaman denli yükseldi. Ambarlı kavşağında ise sabahleyin ve geceleyin ezanı saatlerinde trafik e

İstanbul’un trafik çilesi gün geçtikçe artıyor
29-09-2021 09:18
İstanbul'da canlı vatandaşların en şişman problemi gün geçtikçe artmaya bitmeme fail trafik, indinde muhtelif çözüme kavuşturulamıyor. Korona virüs salgını ile beraberce yurttaşlar şişman nakil giymek hesabına özlük araçları ile trafiğe çıkması da yoğunluğu gün geçtikçe artırıyor. Normal sürede popülasyon yoğunluğundan oluşan trafik yükünü kaldıramayan yöntemler hâlâ da içerisinden çıkılmaz indinde bir hale geldi.

Mesai başlangıcı ve bitişinde İstanbul trafiğinin az hâlâ her noktasında ağırbaşlı kesafet oluşuyor. Trafiğin oluşmadığı makul ve önemsiz güzergahlar kaldı. Ambarlı Kavşağı'nda ise trafik yoğunluğu içerisinden çıkılamayan indinde çileye dönüşüyor. İşten çıkan yurttaşlar evlerine görmek düşüncesince bundan böyle hâlâ indinde tomar trafikte eğleşmek durumunda kalıyorlar. Alternatif güzergahlar bulunmadığı düşüncesince Ambarlı Kavşağı bundan böyle trafik yükünü kaldıramıyor. Vatandaşlar ise vaziyetten yakınma ederek çabucak indinde hal bulunması icap ettiğini anlatım ediyor.

“İBB'nin metrobüslerin sayısını çoğaltması gerekiyor”

Her geçen gün trafiğe hâlâ aşırı hususi anahtar çıktığını anlatım fail Şener Aktaş, “Trafiğin gün geçtikçe çoğalması bizi üzüyor. İstanbul'un nüfusu çoğalmaya başladı, ilkin ecnebi tabiiyetli yurttaşlar hâlâ indinde tomar görmeye başladık. Bu vaziyetten çevre yorgunluk yaşıyoruz. İBB'nin metrobüs seferlerini önleyen anahtar sayısını çoğaltması gerekiyor. Trafik problemi düşüncesince değişik planların yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Okulların açılması ile trafik çoğaldı”

Trafiğin en şişman sebeplerinin başlangıcında okulların açılması bulunduğunu anlatım fail Şener Kayaoğlu, “Vatandaşlar bundan böyle dinlence yerlerinden ağız ağıza yaşadıkları şehirlere gittikleri düşüncesince trafik hâlâ indinde tomar artıyor. Yan yöntemler trafiği ağız ağıza anahtar hale getiriyor. Her yurttaş evinden çıkmış olduğu kabilinden kendisini anayola akıllıca atıyor. Bence trafik problemi düşüncesince şişman nakil araçlarının sayılarını ve yol aralıklarını arttırmaları gerekiyor. Korona salgını dolayısıyla trafik hâlâ indinde tomar artıyor. Vatandaşlar şişman taşımayı giymek istemiyor. Belediyenin şişman ulaşımdaki vasıtaların sayısını çoğaltması icap ettiğini düşünüyorum. Sefer indinde tomar olunca yurttaşlar hususi araçlarına yönelmeyi azaltacaktır” niteleyerek konuştu.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Ensar Kıranlıoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?