Dünya

İspanya'da belirgin bölgede maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı

İspanya'da sol ortak yönetim hükümeti, Kovid-19'da küsurat hikâye rakamları zımnında 24 Aralık 2021'den buyana makbul açıkça bölgede maske müstear zorunluluğunun 10 Şubat Perşembe gününden itibaren kaldırılacağını bildirdi.

İspanya'da belirgin bölgede maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı
08-02-2022 16:04
Madrid

İspanya Hükümet Sözcüsü İsabel Rodriguez, Bakanlar Kurulu'nun haftalık alışılagelen toplantısı sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rodriguez, "Aşılama ve ilgi edilmesi müstelzim toplumsal önlemler yardımıyla doğacak perşembe gününden itibaren bariz bölgelerde maskesiz dolaşılabilecektir. Kapalı bölgelerde ise maske müstear zorunluluğu sürecek." dedi.

Salgın çağında önce defa öğrencilerin ekol bahçesinde maske kullanma zorunluluğunun da kaldırıldığını duyuran Rodriguez, öğrencilerin sınıflarda maske takmaya bitmeme edeceğini belirtti.

Son 2 haftadır eksilme gözlemleniyor

İspanya'da önce yerine 26 Haziran 2021'de kaldırılan bariz bölgede maske kullanma zorunluluğu kalan olay ve ölümler dolayısıyla 24 Aralık 2021'de yeniden uygulanmaya başlamıştı.

Ülkede akıbet 2 haftadır olay sayılarında ve hastanelerdeki doluluk oranlarında eksilme gözlemlenirken, akıbet verilere gereğince değme 100 bin insanlarda belirleme edilen averaj Kovid-19 olay sayısı 1997'ye (3 binlerden) geriledi.

Kovid-19'da halen günce olay rakamları 75 binin, geberik rakamları da 180'in üstünde olsa da muhtar yerlere gereğince mütebeddil önlemler gevşetiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?