Yaşam

İşçi kendisine girmiş olduğu sektörde 93 insana istihdam sağlıyor

Bursa'da iştirakçi namına başladığı besin istihsal tesislerinde kendini yetiştiren 47 yaşındaki Hüseyin Ergin, kurduğu dolum makinesi fabrikasında onlarca kişiyi istihdam ediyor.

İşçi kendisine girmiş olduğu sektörde 93 insana istihdam sağlıyor
07-12-2021 11:48
Bursa

Gençlik yıllarında Türkiye'deki önde mevrut dondurma fabrikalarından birinde canlılık izlev şefi adına etkin Hüseyin Ergin, 2005 senesinde özişler projeleri çıkmak düşüncesince özlük talebiyle işi salıverme sonucu aldı.

Bu süreçte gösterdiği çabayla canlılık ve elektronik dair yazılımsal projelerde fariza almaya süregelen Ergin, ortak müddet sonraları 20 metrekarelik dükkan açarak çalışmalarına bitmeme etti.

Hazırladığı projelerle önde mevrut kuruluşların dikkatini çekici dinç girişimci, seneler geçtikçe büyümesini sürdürdü ve Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) mazot ve mazot ürünlerinin dolumunu oluşturan makineler üreten tesisini oluşturmayı başardı.

Tesiste 93 kişiyi istihdam fail Ergin, esbak senelerde çalışmış olduğu iri şirketler düşüncesince de makine imalatı yapıyor.

"Evimde eşimle halının üstünde planlar çizerek işleri yapıyordum"

Firmanın sahibi Hüseyin Ergin, AA muhabirine, mesleğinin huzur yıllarında bu denli büyüyebileceğini hayalet etmediğini söyledi.

Çalıştığı fabrikada işi bıraktıktan sonraları ağır eyyam yaşadığını tamlayan Ergin, "Evimde eşimle halının üstünde planlar çizerek işleri yapıyordum. Bu işleri yaptıkça evvela 20 metrekare ortak dükkan kurduk. Arkasından mevrut süreçte 4 bin metrekarelik bölgede karambol makine üretimi karşılayıcı ortak fabrikaya denli ulaştık." dedi.

Ergin, başarıya ulaşmasının asliye sebeplerinden birinin, bu alandaki ilgiyi bulunduğunu vurguladı.

Kariyerinden topu topu zorlukların üstesinden geldiğini özetleyen Ergin, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yapabileceklerin ve yeteneğin piyasada görülünce sana kimi planlar yükleniyor. Bunların tümünü başarıyla tamamladım. Küçük işler yaparken bu işler değişik bütünleşmiş ve totaliter bir duruma geldi. Şimdi ise güzel ortak noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Şu anda 93 insana istihdam sağlıyoruz. Aynı sürede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı resmi musaddak Ar-Ge merkeziyiz. Burada da 20 mühendis arkadaşımız var. Elektrik elektronik yazılım işleri yaparken makine üreten ortak noktaya mevrut durumdayız."

"Dokunmatik panelinde caba Türk bayrağının olması ülkeye alım çalım verecektir"

Ergin, Türkiye'nin önde mevrut mazot ve yoğurt istihsal firmaları düşüncesince dolum makinesi ürettiklerini aktardı.

Makineleri efdal hıfzıssıhha standardında meşgul şekilde doğrulama ettiklerini, satı sonrası servis ve izlev hizmeti de verdiklerini bildiren Ergin, şu şekilde konuştu:

"5 ülkeye dış satım yapıyoruz. Rusya pazarından dolgunca siparişlerimiz var. Amerika ile emek vermeyi hedefliyoruz. Biz bu işleri yapmadan evvela Türkiye'deki iri kuruluşların tercihi Alman makine firmalarıydı. Biz bu boşluğu yaptığımız makinelerle doldurduk. Almanlardan elan güzel makineler yapar bir duruma geldik. Bu da iri Türk firmalarının bizi yeğleme etmesini sağladı. dışsatım yaptığımız ülkelerdeki makinelerde 'Made in Türkiye' yazması, çabucak dokunmatik panelinde caba Türk bayrağının olması ülkeye alım çalım verecektir. Bu gururu halis muhlis memleketime bağış ediyor, geceli gündüzlü fiilen da başardığımı düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?