Dünya

İngiltere'de Omicron varyantı 25 bin ila 75 bin ölüme sebep olabilir

İngiltere'de uzmanlar, toy kimse koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına hakkında kaba tedbir alınmaz ise ülkede 25 bin ila 75 bin ortada ahiret yolculuğu görülebileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'de Omicron varyantı 25 bin ila 75 bin ölüme sebep olabilir
11-12-2021 20:14
Londra

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulundan (LSHTM) bilgi insanları, geçmiş adına Güney Afrika'da tanıdık Omicron'un ay sonuna derece dominant Kovid-19 varyantı olabileceğini bildirdi.

Şimdiye derece elde edilmiş verilerle meydana getirilen modellemede, tılsım alınıp alınmamasına ve hatırlatıcı dozların etkisine gereğince 1 Aralık 2021-30 Nisan 2022 dönemindeki hastaneye ikrar ve dirilik yitirilmesine bağlı hesapta bulunuldu.

Buna göre, ek tılsım alınmayan fakat Omicron'a için hatırlatıcı dozların enikonu sansasyonel en güzel senaryoda, 175 bin hastaneye ikrar ve 24 bin 700 ahiret yolculuğu görülebilir.

Hatırlatıcı dozların etkinliğinin az, muafiyet sisteminden kaçışın efdal bulunduğu ve tek tılsım alınmayan en çirkin senaryoda ise 492 bin hastaneye ikrar ve 74 bin 800 ahiret yolculuğu gerçekleşebilir.

Ancak bağlı bölgelerde kısıtlamalar, birtakımı coşku mekanlarının kapatılması ve doğacak senenin başlarından itibaren müşterek yerde bulunacak en müşterek tomar insan sayısının sınırlandırılması kabilinden önlemlerle, hastaneye kabuller 120 bine, ölümler de 17 bine gerileyebilir.

Araştırma kadrosundan Dr. Nick Davies, "Bunlar er tahminler fakat umumi adına Omicron'un aşıların etkilerinden ehemmiyetli seviyede kaçarak Delta'yı çabucak geride bıraktığı görülüyor. Mevcut tandans bitmeme ederse Omicron, boşluk kocaoğlan sonuna derece İngiltere'deki vakalarının yarısını oluşturabilir." dedi.

Son 24 saatte 633 Omicron vakası

Ülkede sonuç 24 saatte 633 Omicron olayı görüldü. Varyantın belirleme edilmesinden buyana en iri günce artışla bu arada ülkedeki mecmu Omicron hikâye sayısı 1898'e çıktı.

Hükümet, Omicron zımnında evden çalışma, bağlı bölgelerde peçe müstear ve tün kulüpleri kabilinden bölgelere girişte aşılama pasaportu önlemlerini yaşama nakil sonucu almıştı.

İngiltere, 170 bin ölümle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en aşırı ölümün görüldüğü diyar durumunda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?