Dünya

İngiltere’de monarşinin sona ermesi için kampanya başlatılacak

İngiltere'de monarşinin sona ermesini destekleyen “Republic” (Cumhuriyet) isminde sanlı birlikte grup, Kraliçe II. Elizabeth'in kara kara tahta çıkışının 70'inci sene dönümünde monarşinin kaldırılması için kampanya başlatacak.

İngiltere’de monarşinin sona ermesi için kampanya başlatılacak
10-01-2022 23:46

İngiltere'de mutluluk yönetiminin ehemmiyetli birlikte parçası bulunan monarşinin sona erdirilmesini talip Republic (Cumhuriyet) angın birlikte grup, haziran ayında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılını kutlayacağı "Platin Yıl Dönümü" esnasında monarşinin kaldırılması için kampanya başlatılacağını duyurdu. Monarşiye son verilmesi çağrısında mevcut grup, kampanyanın isminin "Başka Bir 70 sene Daha İstemiyoruz" olacağını belirtti. Republic angın grubun, monarşi ile yönetilen birlikte yurt geleceğinin bembeyaz olmadığını savunduğu aktarılırken, monarşinin kaldırılması anlamında kampanya örümcek gruptan Graham Smith icra ettiği açıklamada, “Bir azınlık, Kraliçenin yetmiş salname saltanatını tesit etmek isteyecek olsa da, bizler bundan sonra geleceğe bakmalıyız. Prens Charles'ın geleceği de dayanıklı bembeyaz değil. Bu çeşit hallerde herhangi birlikte devir demokratik birlikte seçenek vardır” dedi. Smith, “Anayasamız üzerine ağır birlikte ağız dalaşı başlamanın, Prens Charles'ın ülkenin sunabildiği en güzel becerikli olmadığının ve birlikte kavim kendisine mutluluk başkanımızı seçilmiş dair enine boyuna zeki olduğumuzu onama etmenin tarihi geldi” ifadelerini kullandı.

Kraliçe Elizabeth, dünyanın en buğulu ve en derinliğine müddet tahtta küsurat hükümdarı

Dünyanın en buğulu ve en derinliğine müddet tahtta küsurat hükümdarı unvanına cemaat bulunan 95 yaşındaki Elizabeth için Platin Yıl Dönümü kutlamalarının haziran ayında Buckingham Sarayı'nda gerçekleşmesi planlanıyor. İngiltere'de Platin Yıl Dönümü kendisine bilinen kutlamalar yurt monarşisinde tahtta 70 yılını dolduran Kral yahut Kraliçeler için düzenleniyor.

Öte yandan, İngiltere'de meydana getirilen anketlere göre, kişilerin iri birlikte çoğunluğunun halen monarşiyi desteklediği ve Kraliyet ailesinin enine boyuna pop bulunduğu görülüyor. Ancak sormaca sonuçlarına göre, halkın Kraliçe'nin en iri oğlu ve tahtın varisi bulunan Prens Charles'ı dayanıklı desteklemediği ve son yıllarda gençlerin cumhuriyetperver duyarlılığının arttığı ortaya çıktı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?