Dünya

İngiltere'de Kovid-19 alarm seviyesi 3'ten 4'e yükseltildi

İngiltere'de toy sima koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı vakalarının çabucak artmasının arkası sıra alarm düzeyinin 3'ten 4'e yükseltildiği bildirildi.

İngiltere'de Kovid-19 alarm seviyesi 3'ten 4'e yükseltildi
12-12-2021 20:46
İngiltere

İngiltere Başsağlık görevlileri kabilinden meydana getirilen açıklamada, Sağlık Güvenliği Kurumunun tavsiyesi ve ülkede Omicron olaylarındaki çabuk çoğalma dolayısıyla alarm düzeyinin ikinci en faziletli bulunan 4'e yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, "Erken kanıtlar, Omicron'un Delta'dan baş döndürücü hâlâ çabuk yayıldığını ve Omicron'dan meydana gelen semptomatik hastalıklara üzerine aşılama müdafaasının azaldığını gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Omicron varyantının şiddetine bağlı verilerin doğacak haftalarda hâlâ netleşeceği tamlanan açıklamada, fakat acemi değişke dolayısıyla hastaneye yatışların şimdiden başladığı ve çabucak artmasının beklenen bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) şu anda esasi adına Kovid-19 dışı nedenlerle bası altında. Artan bulaşıcılık ve eksilen aşılama etkinliğiyle yayılan ortak varyantla, bu baskının geçenlerde yükseldiğini göreceğiz." ifadesine toprak verildi.

Beş aşamalı bulunan alarm düzeyinin 4'e yükseltilmesi, keyif yetkililerinin hastalığın sirayet oranlarının faziletli bulunduğunu planladığı ve keyif hizmetlerine bası uygulanmış bulunduğu anlamına geliyor.

Omicron varyantı 25 bin ila 75 bin ölüme sebep olabilir

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının, başka varyantlardan baş döndürücü hâlâ çabuk yayıldığına ayraç ederek, İngiltere'de bu ayın sonuna derece kısaca 1 milyon Omicron olayı görülebileceğini bildirmişti.

Uzmanlar da Omicron varyantına üzerine kaba tılsım alınmaz ise ülkede 25 bin ila 75 bin bireyin yaşamını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

İngiltere'de cemaziyelevvel 633 Omicron olayı görülmüş, varyantın belirleme edilmesinden buyana en faziletli günce artışla ülkedeki hep Omicron vaka sayısı 1898'e çıkmıştı.

Hükümet, Omicron dolayısıyla evden çalışma, mestur bölgelerde peçe müstear ve şeb kulüpleri derece bölgelere girişte aşılama pasaportu önlemlerini yaşama nakil sonucu almıştı.

İngiltere, "170 bin ölümle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en baş döndürücü ölümün görüldüğü ülke" konumunda bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?