Dünya

İngiltere'de 2020'de 16 yaş üzeri her 3 kadından 1'i tacize uğradı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), geçtiğimiz sene İngiltere'de 16 yaşından iri her 3 kadından 1'inin tacize uğradığını ve ülkede hanımlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin mihman etkisine bağlı bu oranın ise 3'te 2'ye yükseldiğini duyurdu.

İngiltere'de 2020'de 16 yaş üzeri her 3 kadından 1'i tacize uğradı
24-11-2021 18:47

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından, İngiltere'de tacize ve şiddete verilen küsurat hanımlara bağlı hazırlanmakta olan deyiş yayınladı. ONS çeşidinden gösterilen raporda, İngiltere'de geçtiğimiz sene 16 yaşından iri her 3 kadından 1'inin tacize uğramış olduğu kaydedildi. ONS, hazırladığı raporunda ülkede hanımlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin mihman etkisine bağlı birlikte araştırmayı peşinden kaydedilen verilerde, 16 ila 34 yaşları arasındaki 3 kadından 2'sinin bu halden etkilendiğini belirtti. Polis tarafından, Mart 2020'de sona ermiş 1 salname proses ortamında kaydedilen töhmet verilerine layıkıyla İngiltere ve Galler'deki hepsi mütekâmil kadın kıya kurbanlarının yüzdelik 46'sının fasile içi kıya kararı yaşamını kaydettiği tamlanan raporda, "Geçtiğimiz sene İngiltere ve Galler'de 16 ila 74 yaşları arasındaki tahmini 1,6 milyon kadın fasile içi istismara verilen kaldı ve 18 ila 74 yaşları arasındaki kısaca 5,1 milyon kadın ise çocukken birlikte çeşit istismarın kurbanı oldu. Trajik birlikte şekilde, Mart 2020'de sona ermiş 1 salname süreçte, fasile içi kıya zımnında 81 kadın öldürüldü" denildi.

Ayrıca hanımefendilerin ve kız evlatlarının yaşadıklarının arada birlikte duyurulmayan tutulduğu ve bu deneyimlerin, zorba ve arama edici tutum yahut sömürme kadar biçimsiz muameleler de engelleme kazanmak az daha fiziki hızlı hudutlu kalmadığına nazarıitibar çekilen raporda, "Kadınlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin yaşamda kalanlar ve onlara DOĞRU insanoğlu üstünde derinlemesine vadeli dip tesirleri olabilir" ifadeleri kullanıldı.

ONS, tecavüze yahut atak girişimine verilen küsurat hanımefendilerin kısaca yüzdelik 63'ünün zihnî yahut hissî mesail yaşadığını ve yüzdelik 10'unun bunun kararında çıkarlarını öldürmeye çalıştıklarının altını çizerken, ONS Suç ve Adalet Merkezi Başkanı Meghan Elkin meydana getirdiği açıklamada, ölçülü araştırmanın kararında bu suçların hanımlar ve kızlar üstündeki tesirinin ehemmiyetli ve çoğu kez derinlemesine müddet sansasyonel bulunduğunun belirleme edildiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?