Dünya

İngiltere: Rusya'ya yaptırımlar dair yapabileceğimiz hâlâ baş döndürücü obje var

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya'ya yaptırımlar dair yapabilecekleri henüz aşırı obje bulunduğunu belirterek, "Putin, vahşetinin amansız ortak konuşu baskıyla karşılanacağını ve Batı'nın Ukrayna'yı sübvanse etmek düşüncesince birleşeceğini anlamalı." dedi.

İngiltere: Rusya'ya yaptırımlar dair yapabileceğimiz hâlâ baş döndürücü obje var
01-03-2022 15:29
İngiltere

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO üyesi Polonya'yla el birliği belirtmek üzere bu ülkeye düzenlemiş bulunduğu görüşme kapsamında, başşehir Varşova'da Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yle matbuat toplantısı düzenledi.

İngiltere, Rusya'ya müteveccih mali ve ticari yaptırımları genişletiyorİngiltere, Rus gemilerinin limanlarına erişimini zecir sonucu aldıİngiltere'den Ukrayna'ya henüz birlikte tomar askeri dayanaklık buyurmak sözü

Burada meydana getirdiği konuşmada, kestirim ettikleri trajedinin gerçekleştiğini dile getiren Johnson, "Eğer birlikte nesne varsa, tahminlerimizden henüz çirkin olduğudur. Avrupa kıtamızda gelişen birlikte sıkıntı görüyoruz." ifadesini kullandı.

Johnson, Rusya-Ukrayna savaşının ilerleyişine bağlı değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Vladimir Putin'in bigünah sivillere huzur barbarca ve farklılık gözetmeyen taktikler kullanmaya, kuleleri bombalamaya, kulelere füzeler fırlatmaya, gördüğümüz kabil evlatları öldürmeye amade bulunduğu açık." dedi.

Çocukların öldürüldüğüne değgin gelişmeleri görür görmez ne hissettiği sorusuna Johnson, "Bu banko boş boş ve bence Vladimir Putin'in kendisi de birlikte baba. Hiç kimesne onun bu çatışmayı ne başlattığını anlayamaz." cevabını verdi.

"Putin, barbarca taktikler kullanıyor"

Ukrayna'daki durumun birlikte "savaş suçu" yerine onama edilip edilmeyeceği sorulduğunda Johnson, Putin'in "barbarca taktikler" kullandığının "şüphesiz" bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Johnson, raporların doğrulanması icap ettiğini fakat Rus saldırısına müdahale bulunan herkesin, bunun Uluslararası Ceza Mahkemesinde kullanılabilecek kanıtlar bulunduğunu anlaması icap ettiğini de kaydetti.

Başbakan Johnson, "Bu özlem arbede ilerledikçe Putin'in liyakatsiz olacağına, liyakatsiz olması gerektiğine, hükümran ve demokratik birlikte Ukrayna'yı korumayı ve korumayı başaracağımıza değme zamankinden henüz birlikte tomar inanıyorum. Ortak gayemiz bu." niteleyerek konuştu.

"Putin'in harp makinesi Ukrayna'yı bastırmayı başaramayacak." diyen Johnson, Rusya'nın Ukrayna’ya başlatmış bulunduğu savaşın en çelimsiz müddette sona ermesi icap ettiğinin altını çizdi.

"Rusya'ya yaptırımlar üstüne yapabileceğimiz henüz baş döndürücü nesne var"

Johnson, Putin'in, Ukrayna halkının kişi ülkesini defans ve himaye mevzusundaki ihtiraslı arzusunu hafife aldığını dile getirerek "Vladimir Zelenskiy'nin gösterdiği liderliği ve cesareti takdirle karşılayabilirim. Bence o, olanlardan çevre hoppadak kişi halkına değil dünyaya da sabah yeli verdi ve harekete geçirdi." niteleyerek konuştu.

Rusya'ya yaptırımlar üstüne yapabilecekleri henüz baş döndürücü nesne olduğuna ayraç fail Johnson, "Putin, vahşetinin amansız birlikte konuşu baskıyla karşılanacağını ve Batı'nın Ukrayna'yı beslemek düşüncesince birleşeceğini anlamalı." dedi.

Johnson, arsıulusal dünyalık transferi SWIFT sistemine de atıfta bulunarak "Açıkçası SWIFT'te yapılacak henüz baş döndürücü nesne var, şimdiden acıklı birlikte tesiri bulunmasına karşın SWIFT'i henüz da sıkılaştırabiliriz, bence henüz encam gitmemiz gerekiyor. Sberbank'ta yapılacak henüz baş döndürücü nesne var, Rus varlıklarının dondurulması üstüne yapılacak henüz baş döndürücü nesne var." niteleyerek konuştu.

Rusya ile Ukrayna ortada planlı müzakerelere bağlı Johnson, "Tankları, Kiev'e doğrultan ve sivilleri bombalayan biriyle ne kesim yapabilirsiniz... Bence bu imkansız." değerlendirmesinde bulundu.

Johnson, Ukrayna'dan İngiltere'ye gelebilecek şahısların sayısının sorulması üzerinde sayıyı hesaplamanın çetince bulunduğunu fakat 200 binden birlikte tomar ferdin İngiltere'ye gelmesine müsaade verilebileceğini bildirdi.

Ukraynalı gazeteciden Johnson'a: Ağlıyoruz, nereye kaçacağımızı bilmiyoruz

Basın toplantısında uydurma düzlük ve Ukrayna'dan Varşova'ya kaçtığını kail avrat gazeteci, gözyaşları süresince Johnson'a, Ukrayna'da uçuşa haram semt duyuru edilmemesi ve Chealsea'nin sahibi Roman Abramoviç kabil varlıklı Rus milyarderlere müeyyide uygulanmamasına müteveccih sitemini dile getirdi.

Johnson, "Ağlıyoruz, kaçacak yerimiz yok." diyen gazeteciyi anladığını belirtti.

Uçuşa haram semt duyuru edilmesi seçeneğini dışlayan Johnson, "Bu bizim yapabileceğimiz yahut öngördüğümüz birlikte nesne değil. Bunun neticelerini arama buyurmak hakkıyla baş döndürücü çetince olurdu." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?