Dünya

İngiltere hastanelerinde Omicron varyantı vakalarının tedavi görmüş olduğu açıklandı

İngiltere Eğitim Bakanı Nadhim Zahavi, dünkü yüz koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı vakalarının hastanelerde tedavi gördüğünü bildirdi.

İngiltere hastanelerinde Omicron varyantı vakalarının tedavi görmüş olduğu açıklandı
12-12-2021 14:47
Londra

Eylüldeki kabin değişikliğinden ilkin Aşılamadan Sorumlu Devlet Bakanı yerine fariza işleyen Nadhim Zahavi, Omicron varyantına bağlı meydana getirdiği açıklamada, acemi varyantın şimdiden hükûmet merkezi Londra'daki vakaların üçte bir tanesini oluşturduğunu belirtti.

Omicron varyantının, Delta'dan henüz az hararetli semptomlara illet olsa fark faziletkâr enfeksiyon oranlarının gene de on binlerce ferdin hastaneye kaldırılmasına defa açabileceği uyarısında mevcut Zahawi, "Size bu sabahleyin hastanede Omicronlu olaylar bulunduğunu konfirmasyon edebilirim." dedi.

Zahawi, acemi varyantın baş döndürücü bir tomar bulaşan bulunduğu düşüncesince dominant olabileceği ve katlanarak büyüyeceği dair da uyarılarda bulunarak "Bu ay sonuna derece 1 milyon enfeksiyona ulaşırsak, 3 devir sonraları bu 2 milyon olur. Eğer Delta'nın ½ si derece şiddetliyse ve ağırbaşlı enfeksiyonların yüzdelik 1'inin hastaneye yatırılması gerekirse, bu da evvel 1 milyon ferdin 10 bininin hastaneye yatırılması anlamına gelir ve bu hakeza bitmeme eder." değerlendirmesinde bulundu.

Omicron varyantı 25 bin ila 75 bin ölüme illet olabilir

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının, öbür varyantlardan baş döndürücü henüz aceleci yayıldığına ayraç ederek İngiltere'de bu ayın sonuna derece tahminî 1 milyon Omicron olayı görülebileceğini bildirmişti.

Uzmanlar da Omicron varyantına dirlik kaba tedbir alınmaz ise ülkede 25 bin ila 75 bin ferdin yaşamını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

İngiltere’de evvel 633 Omicron olayı görülmüş, varyantın belirleme edilmesinden beri en şişman günce artışla ülkedeki bütün Omicron olay sayısı 1898'e çıkmıştı.

Hükümet, Omicron zımnında evden çalışma, bağlı bölgelerde peçe müstear ve akşam kulüpleri kabilinden bölgelere girişte telkih pasaportu önlemlerini yaşama nakil sonucu almıştı.

İngiltere, "170 bin ölümle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en baş döndürücü ölümün görüldüğü ülke" konumunda bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?