Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson’dan tedarik sorunu açıklaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede tedarik zincirinde yaşanmış olan aksamalar ve yer yağı krizi için meydana getirdiği açıklamada, “İngiltere, Brexit sonrası ahenk sürecinde” dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson’dan tedarik sorunu açıklaması
03-10-2021 20:00

Muhafazakar Parti konferansı düşüncesince Manchester'a mevrut İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konferansın evvel gününde ülkedeki tedarik zincirine müteveccih açıklamalarda bulundu. Johnson, ülkenin yer yağı kıtlığı ve tedarik zinciri sorunlarıyla dirlik karşıya kalması zımnında ülkenin Brexit ve Covid-19 pandemisinden sonraları ortak uzlaşma sürecinde bulunduğunu söyledi.

Johnson meydana getirdiği açıklamada, ülkedeki tedarik zincirini etkileyen tır ve kamyon şoförlerindeki eksikliğin sadece İngiltere'nin ortak sorunu olmadığını söyleyerek, ABD, Çin ve Avrupa'daki birtakımı devletlerde de benzeşim hastalıkların görüldüğünü tabir etti.

Benzin kıtlığının erdemli istekten kaynaklandığını kail Johnson, "İnsanların fon kırıklıklarını ve yer yağı bulamamanın ne denli asap bozucu bulunduğunu anlıyorum. Ancak mukteza bulunduğu hallerde ek sürücülerimizin bulunduğu için tehlikesiz olmaya çalışıyoruz" dedi.

Johnson: "Koşullar iyileştirilmeli"

"Onlarca senedir yaptığımız şey, karayolu taşımacılığı piyasası denli sektörlere envestisman yapmamak, şişman seviyede Avrupa'dan mevrut ve bu koşullar altında etkin bu baş döndürücü aktif bireylere şartları ve maaşları iyileştirmemekti" diyen Johnson, bundan böyle sektördeki asliye ekipmanlara envestisman yapılması ve çalışanlara şimdi dobra ifa yapılmasını bildirmek icap ettiğini söyledi. Johnson kişilerin 2016 ve 2019'da Brexit ile değiş düşüncesince oy kullandığına değinerek, "Düşük ücretlere, az beceriye ve süreğen az üretkenliğe yaslanan sinirli ortak Birleşik Krallık ekonomisi modelinin sonu düşüncesince oy verdiler ve bundan uzaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Johnson, iş boşluklarını beslemek düşüncesince yurtdışından kişilerin ülkeye idman düşüncesince getirilmesiyle kontrolsüz barhana yaşanacağını ve bu biçimde "başarısız emektar modele" art dönülmüş olacağını söyleyerek, şimdi dobra ücretli ve şimdi nitelikli işlerin etraflıca vadeli ortak hal sunacağını söyledi.

Johnson: "Vergileri baştan yükseltmek istemiyorum"

Yaptığı açıklamada vergilerin baştan arttırılmasını istemediğini kail Johnson, "Gereksiz mevhibe artışlarına benden şimdi kaba dirlik çıkma bir tanesi şimdi olmadığını söyleyebilirim fakat bu ülkenin şimdi ilkin görmediği ortak ölçekte ortak salgınla çabalamak durumunda kaldık. Vergileri çoğaltmak tabii istemiyoruz ama amme maliyesine de iskele babası davranmayız" diyerek konuştu.

Hükümet geçtiğimiz ay, keyif ve toplumsal ihtimam düşüncesince Ulusal Sigorta vergisini yüzdelik 1.25 arttırdığını duyurmuştu.

Johnson: "Bu sene Noel şimdi dobra olacak"

Tedarik sorunlarının Noel'i etkileyip etkilemeyeceğine müteveccih değişmez ortak açıklamada namevcut Johnson, bu yılki şetaret sezonunun sabık yıla gereğince "önemli seviyede şimdi iyi" olacağına inandığını söyledi. İngiltere'nin mazi hizmet ve tedarik zincirlerinde dünyaya önderlik ettiğini kail Johnson, "Yardımcı olabileceğimiz mesail olduğunda, elimizden mevrut rastgele şeyi yapacağız." açıklamasında bulundu.

Hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor

Bugün başlamış bulunan ve 4 devir sürecek bulunan Muhafazakar Parti konferansı düşüncesince Manchester'a mevrut İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Manchester'da Brexit karşıtları çeşidinden gıcırtı edildi. Dünden beri kentin ayrışık yerlerinde birleşen hareketli guruplar, Johnson yönetimini ve Bexit'i eleştirdi. Göstericiler, Johnson'ı ve Muhafazakar partiyi suçlayan pankartlar ve AB bayrakları ile hükümeti gıcırtı etti.

Öte yandan, kolluk ekipleri, 4 devir süresince düzenlenmesi planlanan protestolara dirlik düzenlilik önlemleri aldı.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?