Yaşam

İdlibli Ahmed Deyyub takma bacaklara kavuşup işe yayan gitmeyi istiyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde, anadan doğma dü bacağı sıfır ve 73 yaşındaki dedesinin geçimini sağlayıcı 19 yaşındaki Deyyub, rastgele gündüz tekerli sandalyesiyle 7 kilometre katederek geldiği terzilik atölyesine yayan varmayı görüntü ediyor.

İdlibli Ahmed Deyyub takma bacaklara kavuşup işe yayan gitmeyi istiyor
15-10-2021 12:59
İdlib

Babasının hayatını yitirmesiyle babasız küsurat İdlibli Deyyub, annesin de kaybolmasının arkası sıra dedesiyle yaşamaya başladı.

Dedesiyle İdlib merkezinde hayatını sürdüren Deyyub, anlaşmak düşüncesince terzilik atölyesinde elbise dikiyor.

Engelli genç, çalışmış olduğu terzilik atölyesine ulaşmak düşüncesince rastgele devir tekerli sandalyesiyle 7 kilometre katederken, çalışmış olduğu iş hesabına gidip doğmak düşüncesince kestirmece dü saatini yollarda geçiriyor.

Sadece biraz santimetre bacaklarla dünyaya mevrut Deyyub'u en baş döndürücü yoran gidiş ise elleri üstünde akım etmeye çalışmak. Doğumsal el anomalisi mevcut Deyyub'un çilesi şita aylarında yağmur, balçık ve ilgisiz havalar dolayısıyla hâlâ da artıyor.

Hayattan umudunu kesmeyen Deyyub, takma bacaklara kavuşup iş hesabına yayan gitmeyi hayalet ediyor.

"Kış aylarından tiksinti ediyorum"

Beşşar Esed diyeti güçlerinin saldırılarıyla Maaratunnuman kazasından güçlükle yerinden edilerek İdlib'e sığınan 19 yaşındaki Deyyub, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yegâne arzusunun akın etmek düşüncesince takma kıç taktırmak bulunduğunu söyledi.

Deyyub, arkadaşları üzere ayak topu oynamak, karışmak ve motosiklete eklenmek istediğini belirterek, "Durumuma baktığımda kahroluyorum. Sürekli elimin dair yürüdüğüm düşüncesince şita aylarından tiksinti ediyorum. Protez kıç taktırıp düşlerimi yapmak istiyorum." dedi.

Her devir terzilik atölyesine çalışmaya gittiğini tabir fail Deyyub, "Çalıştığım tam daima zorlanıyorum. Sürekli parmaklarım yaralanıyor fakat geçimimi peylemek düşüncesince idman zorundayım." ifadesini kullandı.

Muhammed bebeğe takılan protezler umutlarını yeşertti

Kazandığı parayla gereksinimlerini karşılayan Deyyub, "Durumum bazısı evlatları korkutuyor. Bazı kollar da dalavere geçerek beni tasalı ediyor. Bu yaşamdan bıktım. Arkadaşlarımdan kötek yerken kendimi savunamamaktan bıktım. Geceleri takma taktırdığımı hayalet ediyorum." sanarak konuştu.

Anadolu Ajansının (AA) 28 Ağustos 2020'de yaptığı, anadan doğma ayakları ve kolları sıfır İdlibli Muhammed bebekle ait haberin arkası sıra Türkiye'de Muhammed'e takma takılmasının arkası sıra umutlarının arttığını özetleyen Deyyub, otama düşüncesince Türkiye'ye doğmak istediğini söyledi.

Deyyub, şunları kaydetti:

"Bugün 19 yaşındayım ve 20 kiloyum. Kendimi kaldırmakta zorlanıyorum. 20 yaşlarında olacağım ve kilom da artacak o devir kendimi on paralık kaldıramayacağım. Allah hepsi mânialı ufaklıklara onma versin. Hayallerini gerçekleştirsin. Üzülmesinler, yaşamdan bıkmasınlar. Hayat bitmeme ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?