Dünya

İDDEF'in Filistin'deki su ayıklama tesisi ve çeşmesi açıldı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Filistin’de tamamladığı su ayıklama tesisi ve pınar projesiyle 120 bin ferdin bembeyaz suya erişimini sağladı.

İDDEF'in Filistin'deki su ayıklama tesisi ve çeşmesi açıldı
14-03-2022 10:36
İstanbul

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu'ndan (İDDEF) meydana getirilen açıklamaya göre, bembeyaz suya ulaşım dair iri ağırlık yaşanılan Gazze Şeridi'nin Han Yunus şehrinde hayırseverlerin yardımıyla ikinci su özleştirme tesisi ve pınar projesi tamamlandı.

Gazze'de günde 250 bin litre bembeyaz su kapasitesi ile 120 bin insana bembeyaz ve lezzetli su sağlayacak özleştirme tesisi düşüncesince İDDEF ekiplerinin, evcil yöneticilerin, havza halkının ve evlatların katılmış bulunduğu açma töreni düzenlendi.

"Gazze Yeniden İmar Projesi" kapsamında yaşama geçirilen su özleştirme tesisinin açılışında, başta su taşımaktan yorulan ve murdar su içmekten pestil bulunan dallar iri neşe yaşadı.

Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu açılışta katılımcılar, bünye düşüncesince bembeyaz su sağlayıcı meslek ve depolar üzerine bilgelik alırken, bembeyaz sudan evvel içen gene dallar oldu.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan havza sakinlerinden Abdullah Mustafa, suyun kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Mustafa, lezzetli ve bembeyaz suyun esenlik açısından baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu kaydederek, "Çocuklarımızı rahatlatacak ve tuzlu suyun etmen bulunduğu rahatsızlıkları önleyecek. Bu katıksız içmece suyu başta küçüklere baş döndürücü dobra gelecek. Bu nakıs bizim düşüncesince yaşamı baş döndürücü zorlaştırıyor ve bizlere ırak birlikte havza bulunan Al Qarara’ya kullanmak durumunda kalıyorduk. Allah razı olsun, bizi bembeyaz suya kavuşturdunuz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?