Politika

İçişleri Bakanı Soylu: AK Parti baş döndürücü şişman birlikte davanın ifadesidir

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, AK Parti'nin hoppadak müşterek siyasal parti yerine telafi edilmesinin müşterek hata olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu: AK Parti baş döndürücü şişman birlikte davanın ifadesidir
27-02-2022 19:05
Erzurum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İbrahim Erkal Dadaş ve Kültür Sanat Merkezi'nde planlı AK Parti Erzurum İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, AK Parti'nin hoppadak ortak politik parti adına telafi edilmesinin ortak YANLIŞ olacağını söyledi.

AK Parti'nin şişman ortak amacın mümessili bulunduğunu tabir fail Soylu, hoppadak seçme kazanmak, kent hastanesi, ayrılmış kez yapmak, Türkiye'nin değme kısmını havalimanlarıyla buluşturmak, defans sanayisinin millilik oranını yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'lere çıkarmanın hoppadak mümessili değil, milletin hizmetkarı olduklarını vurguladı.

Hayat kalitesini arttırmak düşüncesince elinden mevrut etraflı gayreti ortaya koyan şişman ortak davanın, şuurun ve mensubiyetin dakika ki temsilcisinin AK Parti bulunduğunu kaydeden Soylu, şu biçimde konuştu:

"Yaptığımız iş dakika dünyada gördüğünüz haksızlıkların az şimdi değme tarafta dizi gezdiği, kimsenin derdine kimsenin cemaat çıkmadığı ortak fasıl içerisinde, değme havaya kalkmaya çalıştığımızda, değme başımızı kaldırmaya çalıştığımızda tepeden dun vuranların 'otur yerine' dedikleri andıran ortak tarihin içinden geçe ve özgüvenimizi zerre lime içimizden almaya çalışanlara karşı, Amerika'dan Avrupa'ya denli etrafımızdaki coğrafyada bizlere sınır bildirmeye çalışanlara karşı, alın terimizi ve zenginliklerimizi sömürmeye karşı, bu ülkenin etraflı değerlerini bölmek düşüncesince ant etmiş batının etraflı baskılarına erinç bizi ıvır zıvır ve değersiz gören, bu ülkeyi parçalamak, bölmek, etraflı zenginliklerini al dun buyurmak düşüncesince efor gider edenlere erinç ve ortak başbakanın idamını gözümüze baka baka değme çağ sabahtan akşama denli 'eğer onların yaptıklarını yapmış olursanız sevdiklerinizi şimdi size kin verecek biçimde elinizden alırız' niteleyerek zılgıt edenlere erinç illet geldik biliyor musunuz? Tam da bunun düşüncesince geldik. Bütün bunlara ayakkabı bırakmayan, sizden korkmuyoruz ve çekinmiyoruz niteleyerek kusursuz 20 senedir bu şişman millete tek değerimizden korkmadan ve değerimizi aşikâre ona sıkı sıkıya sarılarak AK Parti ortak politik parti değil, Osman Gazi'den Ertuğrul Gazi'den, Mimar Sinan'dan Hacı Bayram'a denli etraflı değerlerin taşıyıcısı adına gören ortak teşkilata bu fideist yeniden öz adıma anımsatmak düşüncesince geldik."

"AK Parti aşırı şişman ortak davanın ifadesidir"

Soylu, 27 Nisan e-bildirisinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık'tan 6-7 Ekim olaylarına, 15 Temmuz çıyan darbesinden hesaplı etraflı saldırılara erinç Türkiye'yi ortak çağ oyunsuz ve harbi bırakmamaya ant etmiş batıya erinç ehemmiyetli ortak vakfe sergilendiğini vurguladı.

Ülkenin etrafının kin çemberi kabil bulunduğunu özetleyen Soylu, "İran'a 10 senelerdir engelleyim uygulanıyor, komşumuz. Balkanların istikrarını ortadan dağıtmak düşüncesince ellerinden mevrut değme şeyi 10 senelerdir yapıyorlar ve bizlere yayıncı olsunlar, derviş olsunlar, ortak araya gelmesinler ve kontak olsunlar niteleyerek ellerinden geleni yaptılar. Orta Doğu'yu karıştırmak, Orta Asya'yı özgüvensiz ortak duruma getirebilmek düşüncesince değme ayrışık oyunu ve tezgahı ortaya koydular. Onun düşüncesince AK Parti, ortak partinin ötesinde aşırı şimdi şişman ortak hareketin ve davanın ifadesidir ve bayrağı geniştir." ifadelerini kullandı.

Soylu, 20 senedir Türkiye'ye ve dünyaya sunulan ortak anlamın bulunduğunu kaydederek, şu biçimde bitmeme etti:

"O da eminliktir. Türkiye'yi, hükümetimizi ve Cumhur İttifakı'nı sakıncasız ortak duruma getirdiniz. Eminlik bizim medeniyetimizin ve inancımızın en ehemmiyetli ortak kavramıdır. Biz ona sıkı sıkıya sarılmalıyız. Bugün Lübnan ve oradaki insanoğlu bizlerden emindir, Irak ve Suriye'deki halklar ve milel bizlerden emindir, Afrika'daki halklar ve liderler emindir. Bu emeksiz ortak olay değildir. Dünyada her insanın karakterini beşik kabil salladıkları ortak sağgörü içinde bunu sağlayabilmek emeksiz iş değildir. Bugün ayaklarımızın üstünde duruyoruz. Her ayrışık saldırıya karşın ayaklarımızın üstünde duruyoruz. Her ayrışık hınç nöbetleri geçirmelerine rağmen, ne bunu yapıyorlar ve gerçekleştiriyorlar demelerine karşın dakika ayaklarımızın üstünde duruyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, ne oyunu yaparlarsa yapsınlar onların Amerikası ve Avrupası var ise bizim Erzurumumuz var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?