Dünya

Hollanda'da Kovid-19 dolayısıyla getirilen kısmi kapanma 1 ay uzatıldı

Hollanda'da eğreti hükümet, acemi insan koronavirüs salgınında kalan hikâye rakamları ve Omicron varyantının yayılmasının önüne geçebilmek düşüncesince kısmi kapanmanın 1 ay uzatıldığını açıkladı.

Hollanda'da Kovid-19 dolayısıyla getirilen kısmi kapanma 1 ay uzatıldı
14-12-2021 22:29
Lahey

Hollanda'da eğreti hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ile düzenlemiş olduğu eş matbuat toplantısında, toy sima koronavirüs (Kovid-19) olaylarındaki erdemli artışa dirlik tahsil edilen ek önlemleri açıkladı.

Rutte, kasımda getirilen 3 haftalık kısmi kapanmanın 1 ay daha uzatılarak 14 Ocak 2022'ye derece bitmeme edeceğini söyledi.

Hastanelerdeki Kovid-19 hastalarının yoğunluğuna dikkati çekici Rutte, "Omicron varyantını delik gerisi edemeyiz." dedi.

Omicron varyantının etkilerinin daha bilinmediğini tamlayan Rutte, "Endişelenmek ve tetik kazanmak düşüncesince aldığı kadar etken var." ifadelerini kullandı.

İlkokulların tatili uzatıldı

Kovid-19'un füru ortada yayılmasını karşılamak istediklerini vurgulayan Rutte, 24 Aralık'ta başlaması öngörülen Noel tatilinin birlikte hafta öne çekildiğini kaydetti.

Buna mucibince ilkokullar 17 Aralık cuma namazı akıbet derslerini görecek ve ondan sonra 3 haftalık tatile ayrılacak.

Noel tatilinde neşeli misafirliklerden kaçınılması uyarısında mevcut Rutte, evlere 13 yaşından iri en aşkın 4 misafirin benimseme edilebileceği kuralının bitmeme ettiğini hatırlattı.

Ülkede 14 Ocak'a derece uzatılan tedbirlere göre, salon ve dükkanlar tün ezanı vakit 17.00'den itibaren kapatılacak.

Kafe, aşevi ve lokantalar ile süpermarketler ise 05.00 ile 20.00 saatlerinde açıkça kalabilecek.

Koronavirüs kartı meri kafe, aşevi ve lokantalarda çakılı habitat bölgeleri olacak.

Düğün kabil ayrımlı etkinlikler ise hoppadak 05.00 ile 17.00 ortada düzenli edilebilecek.

Üniversitedeki beniz yüze yetişek 75 yabanlık grupları aşmayacak halde bitmeme edebilecek.

Profesyonel spor müsabakaları, eczaneler ve yer yağı istasyonları düşüncesince vakit sınırlanması uygulanmazken, acemi sporlar 17.00'den sonraları yapılamayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?