Dünya

Hollanda'da 274 güneş sonradan ortak yönetim hükümeti kuruldu

Hollanda'da 274 devir sonradan ortak eski hükümette mevcut partilerden oluşan koalisyon hükûmeti hükûmeti hükümeti kuruldu.

Hollanda'da 274 güneş sonradan ortak yönetim hükümeti kuruldu
15-12-2021 17:14
Lahey

Uzun devam eden kuma yönetim görüşmeleri kararında anlaşmaya varılan hükümet protokolü kuma matbuat toplantısıyla açıklandı.

"Birbirimize eş adam olmak ve geleceğe bakmak" sloganıyla açıklayan protokol, kuma yönetim hükümeti ihdas çalışmalarını örümcek emektar içişleri bakanlarından Johan Remkes ve eğreti hükümetin Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Wouter Koolmees çeşidinden Meclis Başkanı Vera Bergkamp'a sunuldu.

Ülkede, Mark Rutte'nin Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Hristiyan Birlik Partisinden (CU) oluşan 4 partili kuma yönetim hükümeti kuruldu.

Koalisyon protokolüne göre, hükümet yatırımları en önce güvenlik, hava ve ikametgâh düşüncesince yapacak.

Bazı bulunan bakanlıklara arttırma bakanlıklar atanarak ülkedeki konut, hava ve nitrojen krizleri çözülmeye çalışılacak.

Mülteciler dair kabil olduğunca toprak kayması kolaylaştırmak, istenmeyen muhaceret akışlarını ve göçe sunulan desteği devam buyurmak ve yükseltmek hedeflenecek.

Düzensiz muhaceret ve insanoğlu kaçakçılığıyla boğuşmak düşüncesince arsıulusal anlaşmalar çerçevesinde Avrupa Birliği'nin (AB) aut sınırlarının korunmasını henüz da yükseltmek gibi icraat yapılacak, insanoğlu kaçakçılığının cezası artırılacak. AB muhaceret politikasında, üçüncü ülkelerle muhaceret ortaklıklarına odaklanılacak.

Protokolün ferda mecliste görüşülmesinin ardından, sonuç umumi seçimde en aşkın oyu düzlük VVD Lideri Mark Rutte'ye resmi yerine hükümeti ihdas rolü verilmesi bekleniyor.

Üç dönemdir başvekillik fail Rutte'nin, dördüncü periyodunun önü açılmasıyla ülkenin en etraflıca müddet fariza fail başbakanı olacak.

Hollanda'da 4 partinin bakanlıkların dağılımı ve esame üstünde şişman miktarda anlaşmaya vardığını bildiren politik yorumcular ise acemi hükümetin Ocak 2022 içre yöntemince işbaşı yapabileceğini düşünüyor.

Bu arada ülkede, İkinci Dünya Savaşı'ndan buyana en etraflıca hükümetsiz fasıl yaşandı.

Aynı partilerden oluşan kuma yönetim hükümeti mevhibe skandalı zımnında istifa etmişti

Ülkede bire bir partilerden oluşan kuma yönetim hükümeti mevhibe dairesinin dirimsel incelemesi sisteminde hukuka ihtilaf yapıldığı öne sürülen sebebi ile 15 Ocak 2021'de istifa etmişti.

Hollanda'da 15-17 Mart'ta meydana getirilen umumi seçimin peşi sıra 274 devir devam eden acemi hükümet ihdas çalışmalarında üstünde anlaşmaya varılan kuma yönetim protokolü taslağı, esbak 4 partinin divan gruplarında benimseme edilmişti.

Hollanda'da 2017'de meydana getirilen umumi seçimlerden 225 devir sonraları dört partili kuma yönetim hükümeti kurulabilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?