Spor

Hamit Altıntop: Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş

Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takım kafilesinin Letonya yolculuğu evveliyat İstanbul Havalimanı'nda esbak oynanan Norveç maçı ve Ay-Yıldızlı ekibin geleceğiyle ilişik açıklamalarda bulundu. Norveç maçı karşı değerlendirmede mevcut Hamit Altıntop, A Milli Takım Teknik Direkt?

Hamit Altıntop: Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş
09-10-2021 17:00

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 11 Ekim Pazartesi haset deplasmanda Letonya ile oynayacağı maç düşüncesince ahit Riga'ya akıntı etti. Türk Hava Yolları'na (THY) alakadar uçakla İstanbul Havalimanı'ndan 15.00'te Riga'ya revan Ay-Yıldızlı kafilede, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetici Hamit Altıntop, cemaziyelevvel akşamki Norveç maçında oyunun ehliyetli olmadığını onama ettiklerini belirtti.

Altıntop, "1-1 bizi kıvançlı etmiyor. Biz herhangi ortak maçı tashih geçirmek istiyoruz lakin gerçeklerden bahsediyoruz. Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş. Bunları maçın içre büro departman gene gördük. Takım gibi akıntı etmede teessürat çektik. Burada kimi arkadaşlarımız performanslarının altında kaldı. Tecrübeli oyunculardan beklentilerimiz elan büyük. Daha ortak tomar vebal alıp elan velut olmaları gerekir. Ama gene söylüyorum; umumi anlamda beş, altı günce çalışmamızdan memnunum. Letonya'da adına koyarak elan etkili, elan velut ve takım gibi elan güzel ortak duruşla güzel ortak son alacağımıza inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"BAZI ARKADAŞLARIMIZ PERFORMANSLARININ ALTINDA KALDI"

Altıntop, "Bu beş, altı günce sürede, umumi anlamda memnunum. Çünkü düzentileme ortamı, dikkat toplaşımı ve enformasyon baş döndürücü iyiydi. Maça en güzel biçimde hazırlandık. Güzel ortak gol ile başladık. Norveç ekibi da baş döndürücü güzel hazırlanmış. Defansif anlamda, bası yönünde baş döndürücü ortak tomar güzel şeyler yaptılar. Onları da burada kutlama geçirmek lazım. 1-1 bizi kıvançlı etmiyor. Biz herhangi ortak maçı tashih geçirmek istiyoruz lakin gerçeklerden bahsediyoruz. Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş. Bunları maçın içre büro departman gene gördük. Takım gibi akıntı etmede teessürat çektik. Burada kimi arkadaşlarımız performanslarının altında kaldı. Burada deneyimli oyunculardan beklentilerimiz elan büyük. Daha ortak tomar vebal alıp elan velut olmaları gerekir. Ama gene söylüyorum umumi anlamda 5-6 günce çalışmamızda memnunum. Ama oynadığımız oyunun da ehliyetli olmadığını onama ediyoruz. Letonya'da adına koyarak elan etkili, elan velut ve takım gibi elan güzel ortak duruşla güzel ortak son alacağımıza inanıyoruz" dedi.

"LETONYA'DA KAZANMAK İSTİYORUZ"

Grupta Türkiye'nin şansının bitmeme ettiğini kaydeden Altıntop, bu şansı gitmek istediklerinin altını çizdi. Kısa vadeli hedeflerinin evren şampiyonasına eklenmek bulunduğunu vurgulayan Altıntop, "Bu yolda önceki sınavımızda maatteessüf yalnızca berabere oynayabildik. Letonya'da tashih geçirmek istiyoruz. Şansımızı arkalamak istiyoruz ve buradaki oyunu elan istikbal çekmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ BİR SİSTEM KURMAK"

Hamit Altıntop, şunları söyledi: Ne derece içi dar olduğumuzu biliyoruz. Norveç takımını sağlam onama geçirmek lazım. O derece eksiği bulunmasına rağmen; oyuna giren, toy engelleme bulunan nite oynaması icap ettiğini isteyerek tek biçimde ötekini aratmadan, hocanın beklentilerini karşıladığını gördük. Bizim de gayemiz ortak dizge kurmak, havuzu büyütmek. Bilime ve öğrenime elan ehemmiyet verip bu sistemi ön plana çıkarmak. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Ama buraya 'yeni ortak sarıklı geldi, ortak Hamit Altıntop geldi, hadi onlar ne yapacak?' ile bu iş olmaz. Hep bu arada yapmamız gerekir. Kulüpteki hocalarımız, iç içe bu arada bunu başarabiliriz. 'Hoca dirimlik ve bunu çözer' sanarak ortak evren yok. Bu bizim takımımız ve bizim oyuncularımız. Bugün caba istişarelere başladık aldatmaca ile alakadar oyuncularla alakadar yahut hazırlanma ile ilgili. Önerilere açığız. Olumlu eleştirileri de seve seve açığız."

"EN BÜYÜK ELEŞTİRİ MENTAL ÇÖKÜŞ"

Bir muhabirin "Size layıkıyla en uç müspet yahut negatif tenkit neydi?" şeklindeki sorusuna Altıntop, "En şişman tenkit mental çöküş. Bunu on paralık kimsenin söylemesine lazım yok. Beklentiler bugünden yarına doğrudan karşılanacak şeyler değil. Bir şeyden emniyetli olabilirsiniz, bu beş, altı günde konsantrasyonumuz da düzentileme içeriğimiz de o derece altın ve ehemmiyetli geçti ki doğacak eyyam burada inanılmaz şişman tebeddülat olacak. Burada tinsel değerlerimizi ön plana boşaltmak istiyoruz. Oyuncularımız baş döndürücü ortak tomar güzel sporcular mümkün lakin ondan elan ehemmiyetli bulunan baş döndürücü ortak tomar güzel fert olmalarını istiyoruz" gibi karşılık verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?